prędkościomierz wariuje w r6 1999r
• Strona 1 z 1
prędkościomierz wariuje w r6 1999r
Witam mam yamahÄ™ r6 z 1999r.
A mianowicie mam problem z moim licznikiem bo przekłamuje prędkości stało się to dziś nie wiem czy to wina że stawiam na koło lekko i kręcę czasami pod czerwoną kreskę ale to akurat sporadycznie. Np jadę na jedynce pod 8tys obrotów i pokazuje zaledwie 30 później wzrasta do 80. Tak samo na innych biegach pokazuje że jadę 120 bo fakt mogłem tyle mieć a za chwilę np 50 i znów 120.
Jeśli macie jakieś propozycje z góry dzięki za odpowiedzi
A mianowicie mam problem z moim licznikiem bo przekłamuje prędkości stało się to dziś nie wiem czy to wina że stawiam na koło lekko i kręcę czasami pod czerwoną kreskę ale to akurat sporadycznie. Np jadę na jedynce pod 8tys obrotów i pokazuje zaledwie 30 później wzrasta do 80. Tak samo na innych biegach pokazuje że jadę 120 bo fakt mogłem tyle mieć a za chwilę np 50 i znów 120.
Jeśli macie jakieś propozycje z góry dzięki za odpowiedzi

- mate1993
- Świeżak
tam jest czujnik przy kole ? magnes plus czujnik ? jak tak to czujnik juz nie łapie, spróbuj wyczyscic z syfu jak jest, magnes też. jak to nic nie da to czujnik do wymiany. chyba że napęd jest inaczej brany 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości