Zobacz wÄ…tek - Prawko na 125
NAS Analytics TAG

Prawko na 125

Przepisy, prawo
_________

Prawko na 125

Postprzez aza_1997 » 1/7/2013, 20:35

Witam
za niecale 4miesiace bade mial 16 lat i chcial bym zrobic prawko na motor 125.
Moim problemem jest ze mieszkam zagranica (dokladnie niemcy / monachium) i tutaj kosztuje prawko 1000€ a na polskie to wyjdzie z 4000PLN wiac jest troche roznica. Za 4tygodnie mam koniec roku szkolnego i planuje wyjazd do polski i zrobic to prawko a moim problemem jest ze wakacje mam tylko 6 tygodnie przy czym 2tygodnie (5 i 6tydzien) jestem na urlopie a w google pisza ze prawko trwa kolo 2miesiacy, a tak czasowo nie wyrobie. Kolega mojej mamy mowil ze jest mozliwosc zrobienia szybszego prawojazdy ktory trwa kolo 2tygodni i nie jestem pewien czy to tak w kazdej szkole jest czy sa do tego specjalne szkoly i czy by takie cos wiacej kosztowalo.

Prosze o pomoc
pozdrawiam aZA
aza_1997
Świeżak

Postprzez mati22252 » 1/7/2013, 21:05

Zależy jak się dogadasz.
Musisz osobiście rozmawiać ze szkołą, masz 20 godzin do wyjeżdżenia i 30 teorii. Jak się zepniesz to jazdy zrobisz w 3-4 dni ale zależnie od word/mord oczekiwanie na egzamin sięga nawet 1,5 miesiąca
mati22252
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Harakiri 7 » 1/7/2013, 22:54

mati22252 napisał(a): Jak się zepniesz to jazdy zrobisz w 3-4 dni ale zależnie od word/mord oczekiwanie na egzamin sięga nawet 1,5 miesiąca

Sie mozesz spinac az Ci zylka pierdaknie, i nie zrobisz, bo prawnie nie mozesz tyle wyjezdzic.

:wink:
Harakiri 7
Bywalec

Postprzez mati22252 » 2/7/2013, 16:59

Nie wiem jak jest prawnie. Ja po 8 godzinach jazdy dostałem pozwolenie by zapisać się na egzamin a resztę wyjeździłem w sobotę i niedzielę bo mnie w kraju nie było. Prawo sobie a szkoły sobie. A ja nawet nie wiedziałem o tym więc sory za wprowadzanie w błąd.
mati22252
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Harakiri 7 » 2/7/2013, 22:43

mati22252 napisał(a):Nie wiem jak jest prawnie. Ja po 8 godzinach jazdy dostałem pozwolenie by zapisać się na egzamin a resztę wyjeździłem w sobotę i niedzielę bo mnie w kraju nie było. Prawo sobie a szkoły sobie. A ja nawet nie wiedziałem o tym więc sory za wprowadzanie w błąd.

Prawnie to nie bylo.

aza_1997 napisaÅ‚(a):...mieszkam ... monachium) i tutaj kosztuje prawko 1000€ a na polskie to wyjdzie z 4000 PLN wiac jest troche roznica.

Szczerze, to watpie abys sie w 1000 € wyrobil, bo wyjdzie drozej.

Jedz zapisz sie i rob. Przyjdzie do egzaminow, jezeli zdasz teorie za pierwszym razem, to bedzie sukces. Pojdziesz na praktyke jezeli Ci sie uda tez bedzie sukces w zaleznosci w jakim miescie bedziesz szkolony a co wazniejsze kto Cie bedzie szkolil.

Teoria jaka masz wykladana w PL mozesz sobie tylek podetrzec, za wyjatkiem kilku wyspecjalizowanych OSK bedziesz siedzial i sluchal wykladow kursu nie kat A a kat. B. Co Ci to da ?

W realu przelozy sie to tak, ze nie bedziesz mial pojecia o jezdzie i przez nastepnbych 5 lat bedziesz dochodzil do wiadomosci ktore w Niemczech masz na tacy podane podczas wykladow.

Jezeli na egzaminie praktycznym powinie Ci sie noga, i bedziesz musial pojechac jeszcze raz w celu zdania, to juz masz dodatkowe koszty i strate czasu.

W raze czego daj na PW

:wink:
Harakiri 7
Bywalec

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê