pomiędzy egzaminami...
• Strona 1 z 1
pomiędzy egzaminami...
Witam. Piszę bo mam dość nietypową sytuacje i nic nie mogłem znaleźć dokładnie na ten temat. Mianowicie jestem w trakcie a właściwie już po kursie na B oraz A2. W urzędzie napisałem papier aby wydali moje prawko dopiero po zdaniu obydwu kategorii. 14. czerwca zdałem B ( 18 lat ukończyłem 24 czerwca) a A2 praktyczny mam 4 lipca. Od zdania B minęło już niemal dwa tygodnie i gdyby nie ten papierek w urzędzie prawko B byłoby na dniach. I moje pytanie jest takie czy oni zaczną cokolwiek robić z moim prawkiem po zdaniu A2, bo jeśli już jestem wpisany do CEPiK to 50 zł przeżyję a jeśli nie to nie chce ryzykować jazdy samochodem dla 500 stów i cofnięcia prawka. Trochę to zawiłe ale jak ktoś wie jak działają urzędy w takich wypadkach to proszę o odpowiedź.
aha.. status w necie przyjęto wniosek trwa postepowanie administracyjne

- qwegrzyn
- Świeżak
Re: pomiędzy egzaminami...
qwegrzyn napisał(a):(...)bo jeśli już jestem wpisany do CEPiK to 50 zł przeżyję a jeśli nie to nie chce ryzykować jazdy samochodem dla 500 stów i cofnięcia prawka. Trochę to zawiłe ale jak ktoś wie jak działają urzędy w takich wypadkach to proszę o odpowiedź.aha.. status w necie przyjęto wniosek trwa postepowanie administracyjne
1. z takiego powodu nie ma "cofnięcia prawka" czyli cofnięcia uprawnień.
2. fakt, ze trwa postępowanie w PWPW nie jest tożsame z wprowadzeniem do CEPIK (choć niby powinno być), bo CEPIK jest na razie idea fix.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości