R6, Kotek czy bandit ? ..a moze troche dolozyc i CBR600RR ?
• Strona 1 z 1
R6, Kotek czy bandit ? ..a moze troche dolozyc i CBR600RR ?
Witam Wszystkich!
Jestem nowym userem tego forum wiec badzcie wyrozumiali :)
Od jakiegos czasu chcialem kupic moto, w koncu mam taka mozliwosc.. Ogladnalem wiele ofert, najbardziej podoba mi sie R6, co sadzicie o tej maszynie ?
Z motorami mialem stycznosc pare lat temu przez kilka lat, poczawszy od motorynek przez simsony, MZ 150, kilka razy jezdzilem tez na 600 (ok 80KM). Ogolne pojecie o jezdzie mam, pytanie tylko czy R6 nie bedzie zbyt "nerwowa" jak dla mnie. Mam 26l , 174 wzr i 74 kg, kwota jaka chce przeznaczyc na zakup to 15.000 zl, z gory wielkie dzieki za kazde info, pozdrawiam
Jestem nowym userem tego forum wiec badzcie wyrozumiali :)
Od jakiegos czasu chcialem kupic moto, w koncu mam taka mozliwosc.. Ogladnalem wiele ofert, najbardziej podoba mi sie R6, co sadzicie o tej maszynie ?
Z motorami mialem stycznosc pare lat temu przez kilka lat, poczawszy od motorynek przez simsony, MZ 150, kilka razy jezdzilem tez na 600 (ok 80KM). Ogolne pojecie o jezdzie mam, pytanie tylko czy R6 nie bedzie zbyt "nerwowa" jak dla mnie. Mam 26l , 174 wzr i 74 kg, kwota jaka chce przeznaczyc na zakup to 15.000 zl, z gory wielkie dzieki za kazde info, pozdrawiam
Ostatnio edytowano 23/6/2007, 02:45 przez ziarek, łącznie edytowano 2 razy
-
ziarek - Świeżak
takie tematy byly juz wczesniej zakladane..... a jezeli chodzi i twoje pytanie to za te pieniadze nie kupisz "mlodej" r6.... i wydaje mi sie ze mozesz spokojnie sobie ja kupic jak miales taka przeszlosc z motocyklami.... 

bedzie dobrze... i jest bardzo dobrze.... Z'etek xD
-
owad - Świeżak
Co wyÅ›cie siÄ™ wszyscy na R6-ustki uparli , innych moto już nie produkujÄ… w co drugim temacie „co na pierwsze moto jest R6” .
A tak wogóle za tą kasę dostaniesz R6 jak dobrze poszukasz nawet 2002 ostatnio widziałem za 13,5 tyś ,ale ja bym wolał np. Thundercat-a za 15 tyś tu już masz ładną sztuke.
A tak wogóle za tą kasę dostaniesz R6 jak dobrze poszukasz nawet 2002 ostatnio widziałem za 13,5 tyś ,ale ja bym wolał np. Thundercat-a za 15 tyś tu już masz ładną sztuke.

I Decide who lives or die
-
robertsz - Świeżak
wyczytalem tutaj opinie kiedys ze te pierwsze R6 to takie wieszjak to 1'sze mialy zonki ze skrzyniami i czyms tma jeszcze najlepiej to 2003 one maja juz wtrysk bodajze ale niewiemnie jezdzilem 

ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Åšcigacz.pl
robertsz napisaÅ‚(a):Co wyÅ›cie siÄ™ wszyscy na R6-ustki uparli , innych moto już nie produkujÄ… w co drugim temacie „co na pierwsze moto jest R6” .
Hmm... Masz racje, nawet nie patrzylem na Thundercat'a a wyglada tez bardzo ladnie i za 15.000 bede mial rocznik 2003, znasz ten motorek?
Mozesz napisac o nim cos wiecej ?
-
ziarek - Świeżak
pierwsze modele mają wade wieku dzi4ecięcego, skrzynia i gdzies słyszalem, że rama pęka, ale radze spropawdzic. Z dużą dawką rozsądku dasz rade
) miłych zakupów!!
P.S. na twoim miejscu kupiłbym młodszy model

P.S. na twoim miejscu kupiłbym młodszy model
Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
Napewno mlodszy bylby pewniejszy, ale $$ mnie nie pusci..
Max co mam to 15 tys, rozgladalem sie tez za CBR, ale ciezko spotkac 600tke za taka kase.. Moze jakies inne propozycje ? Poprzedni user zaproponowal mi Thundercat-a - i slusznie, moto bardzo ladne i w miare mlody rocznik (2003) kupie do 15 tys, proponujcie za czym jeszcze w miare bezawaryjnego i ladnego moge sie rozgladac.. z gory dzieki !
Max co mam to 15 tys, rozgladalem sie tez za CBR, ale ciezko spotkac 600tke za taka kase.. Moze jakies inne propozycje ? Poprzedni user zaproponowal mi Thundercat-a - i slusznie, moto bardzo ladne i w miare mlody rocznik (2003) kupie do 15 tys, proponujcie za czym jeszcze w miare bezawaryjnego i ladnego moge sie rozgladac.. z gory dzieki !
-
ziarek - Świeżak
Gregor chyba chodzi ci R6 a nie kota bo trudno wywnioskować z wypowiedzi ,JeÅ›li tak to rzeczywiÅ›cie R6 miaÅ‚a „choroby” ale pÄ™kajÄ…ca rama ? pierwsze sÅ‚yszÄ™.
Co do kota to znajomy w zeszłym miesiącu taką sobie przyprowadził jeździłem nią trochę i już wiem co chce na następne moto
. Super się śmiga wygodna ,przyspieszenie do setki ma jak R6 a komfortem jazdy R6 bije na głowę.
Gdzieś na ścigaczu widziałem kiedyś porównanie Thundercata z R6 tylko teraz nie mogę znaleźć. Jak znajdę to wrzucę.
Powiem ci że R6 to nowsza konstrukcja niż kota ale ma to swoje wady i zalety thundercat to sprawdzony i bardzo niezawodny sprzęt przez cały czas produkcji praktycznie się nie zmieniał.
Co do kota to znajomy w zeszłym miesiącu taką sobie przyprowadził jeździłem nią trochę i już wiem co chce na następne moto

Gdzieś na ścigaczu widziałem kiedyś porównanie Thundercata z R6 tylko teraz nie mogę znaleźć. Jak znajdę to wrzucę.
Powiem ci że R6 to nowsza konstrukcja niż kota ale ma to swoje wady i zalety thundercat to sprawdzony i bardzo niezawodny sprzęt przez cały czas produkcji praktycznie się nie zmieniał.
-
robertsz - Świeżak
Trudno tu generalizować różne moto różnie mają, ja mam nawalone na swoim sprzęcie 70 tyś i nic się nie dzieje(odpukać) wiem że Thundercat-y rąbią przebiegi ponad 100 tyś bez remontu( oczywiście jak ktoś o nie dba i sewisuje).R6 nie widziałem z przebiegiem ponad 50 tyś ale tak naprawdę to nie wiem jak są te silniki wytrzymałe. Ogólnie jestem zdania że Yamaha ma bardzo wytrzymała silniki ale cóż gwarancji że się nie rozsypie niema
.

-
robertsz - Świeżak
Masz tu jeszcze coÅ› do poduszki
http://www.scigacz.pl/Uzywane,Yamahy,R6 ... ,1403.html
Przejedź się oblukaj sprawdź czy ci pasuje i wybież tak że byś puźniej nie żałował , udanych zakupów.
Przejedź się oblukaj sprawdź czy ci pasuje i wybież tak że byś puźniej nie żałował , udanych zakupów.

-
robertsz - Świeżak
robertsz napisał(a):Masz tu jeszcze coś do poduszki
Bardzo dobry artykul, wszystko opisane dokladnie i szczegolowo.
Po jego przeczytaniu przekonalem sie ze z marki Yamaha, Thundercat bedzie dla mnie IDEALNY. Badzo Ci dziekuje za pomoc, przyczyniles sie do zmiany mojej decyzji

-
ziarek - Świeżak
robertsz napisał(a):Masz tu jeszcze coś do poduszki
Ale zrobil mi sie metlik.... bylem dzis w salonie hondy, stala ladna uzywka 2003 cbr600rr, jest przesliczna, ale rozsadek wzial gore - i dobrze, chociaz powiem Ci ze moglbym dla niej dolozyc pare tys i ja wziasc, tylko to juz bedzie raczej igranie z KM jak na pierwszy motorek hm ?
Co o tym myslisz ? Polecasz kotka ktory ma 105KM (ogladalem tez dzis - bardzo wygodnie mi sie siedzi) , rr ma zaledwie 15KM wiecej, kurde nie wiem co robic.. I ostatni sprzet, jaki polecil mi kumpel to bandyta 650 2002-2005, doradz cos bo juz nie wiem co robic...
-
ziarek - Świeżak
Sluchaj,najpierw musisz sie zastanowic na czym tak naprawde Ci zalezy:
1- Osiagi- R6
2- Kompromis miedzy kopytem a wygoda - kociogrzmotek
3- Klasyczny wyglad i uniwersalnosc - B6
RR raczej umiarkowanie nadaje sie na start,poza tym jest cholernie niewygodna
1- Osiagi- R6
2- Kompromis miedzy kopytem a wygoda - kociogrzmotek
3- Klasyczny wyglad i uniwersalnosc - B6
RR raczej umiarkowanie nadaje sie na start,poza tym jest cholernie niewygodna
Gdyby Kózka Ecie Plecie to by Nóżki Ch**j Ci w dupe:>
-
Shinden - Świeżak
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał zastanów się czy będziesz śmigał w dalsze trasy czy nie ,co cię w tym kręci. Z CBR moje doświadczenie jest dość ograniczone więc oceny się nie podejmę ,fakt ma tylko trochę koni więcej ale ważne też jest jak tą moc oddaje RR na pierwsze poważne moto raczej słabo się nadaje.
Te nowe bandyty też są fajne znajomy niedawno zamienił F4 na bandytę z uwagi właśnie na komfort jazdy,no ale to już jest typowy turystyk.
Moja rada jest taka żebyś się przejechał na jednym drugi sprzęcie może coś ci się wyklaruje bardziej.
Te nowe bandyty też są fajne znajomy niedawno zamienił F4 na bandytę z uwagi właśnie na komfort jazdy,no ale to już jest typowy turystyk.
Moja rada jest taka żebyś się przejechał na jednym drugi sprzęcie może coś ci się wyklaruje bardziej.
-
robertsz - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości