CBR 600 problem na niskich obrotach
• Strona 1 z 1
CBR 600 problem na niskich obrotach
Witam! Posiadam hondę cbr 600 f2 i mam problem z pracą silnika na niskich obrotach. W zakresie od 1200 do 4500 cos jest nie tak, silnik tak jakby nie miał mocy i brakowało mu paliwa, czasami odkręcam gaz do oporu i wskazówka powoli wspina się do ok 5 tyś obrotów, po czym silnik łapie drugi oddech i pracuje już normalnie aż do odcięcia. Dodam jeszcze że wolne obroty lekko falują.
Może wystarczy tylko zrobić regulację gaźników?
Może wystarczy tylko zrobić regulację gaźników?
- tomek2102
- Świeżak
Dzięki za szybką odpowiedz!
Wczoraj problem pojawił się również na wyższych obrotach. Jadąc na 6 biegu utrzymywałem obroty na 7 tyś, odkręcam gaz i moto rwie do przodu jak szalone a po chwili muli i jest przytłumione. Czyli jednak serwis mi się przyda, a myślałem że już koniec kosztów na ten sezon.
Zna ktoś dobrego mechanika motocyklowego w Chełmie lub okolicach???
Problem rozwiązany! Winne były przewody od swiec które miały przebicie. Wymieniłem na nowe i lata jak trzeba.
Wczoraj problem pojawił się również na wyższych obrotach. Jadąc na 6 biegu utrzymywałem obroty na 7 tyś, odkręcam gaz i moto rwie do przodu jak szalone a po chwili muli i jest przytłumione. Czyli jednak serwis mi się przyda, a myślałem że już koniec kosztów na ten sezon.
Zna ktoś dobrego mechanika motocyklowego w Chełmie lub okolicach???
Problem rozwiązany! Winne były przewody od swiec które miały przebicie. Wymieniłem na nowe i lata jak trzeba.
- tomek2102
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości