Zobacz wątek - ZX6r 99r. Gaśnie i nie chce odpalic przy wiekszej predkosci.
NAS Analytics TAG

ZX6r 99r. Gaśnie i nie chce odpalic przy wiekszej predkosci.

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

ZX6r 99r. Gaśnie i nie chce odpalic przy wiekszej predkosci.

Postprzez Wilers » 25/5/2013, 18:49

Witam! Problem wyglada nastepujaco. Motorek chodzi generalnie ladnie, odpala rano bez zająknięcia, wchodzi na obroty jak zły. Ruszam, pojezdze chwile zeby go rozgrzac i jest ok, do momentu az nie przypaluje go tak do 150-180km/h. Wtedy gaśnie i jest problem z odpaleniem, po jakims czasie znow pali. Gaźniki? Aku jest w porządku. Pomóżcie, bo osiwieje przez tego drania ;)
Wilers
Wilers
Świeżak

Postprzez Invi » 25/5/2013, 19:27

A jak go solidnie rozgrzejesz bez szybszej jazdy to jest tak samo, czy jeździ normalnie?

Jeśli problemy są jak się rozgrzeje to pewnie zawory, jeśli tylko przy większym poborze paliwa (chociaż 150 trudno uznać za większy pobór paliwa ;) ) to coś z układem zasilania, ale która dokładnie część nie domaga to nikt Ci przez neta nie powie. Mogą być gaźniki, może pompa paliwa (jeśli jest w tym moto), może zasyfiony filtr paliwa nie wyrabia itd.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Wilers » 25/5/2013, 22:25

jak jezdze tak do sety, do 120, to nie ma problemu. dopiero jak go przykatuje to sie na mnie obraża. wlaśnie to mnie dziwi, bo odpowietrznik w zbiorniku jest czysty, na zimno i nizej chodzi ok, dopiero po delikatnym przwaleniu w palnik ma problem. doloty powietrza ok, te rurki od airboxa tez, bo mi spadla, ale poprawilem i jest git. nie sprawdzalem swiec, bo moto mam od niedawna, ale wczesniej smigal ok. chyba dobiore sie do zaworów, bo albo zawory, albo synchro gaziolów...
Wilers
Wilers
Świeżak

Postprzez Wilers » 25/5/2013, 22:28

a jeslo chodzi o pompe, to jeslii jest miedzy zbiornikiem a gaznikami, to moja kawka nie posiada.. filtr czysty, zagięć nie ma. to co potrafie posprawdzalem i dalej nie wiem.

Edytuj posty

senekkorzenna
Wilers
Wilers
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê