Zobacz wÄ…tek - Motocykl z Niemiec wyrejestrowany > 8 lat
NAS Analytics TAG

Motocykl z Niemiec wyrejestrowany > 8 lat

Przepisy, prawo
_________

Motocykl z Niemiec wyrejestrowany > 8 lat

Postprzez olszewa5 » 8/5/2013, 11:17

Witam,

chcialbym sproawdzci motocykl z Niemiec jednakze jest on od 8 lat wyrejestrowany. Czytalem rozne tematy i przepisy i nie do konca rozumiem jak to wyglada od strony prawnej bo wiem ze sie w Niemczech zmienilo z Briefami Malymi i Duzym. I teraz jedni maja problem z zarejstrowaniem wyrejestrowanego dlugo motocykla, bo nie maja jakichs dokumentow, a inni nei maja zadnych problemow. Tu moje pytanie. Sprowadzajac taki motocykl, wyrejestrowany 8 lat temu, jakie bede potrzebowal dokumenty od sprzedawcy zebym nie mial problemow w WK w Polsce? (Czytalem podpiety temat ale link wygasl i niestety nie moge na stronie http://www.transport.gov.pl/ znalezc odpowiedzi na dokladnie to pytanie.

Z gory dzieki za odpowiedzi i Pozdrawiam!
olszewa5
Świeżak

Postprzez mati22252 » 8/5/2013, 15:39

Musisz mieć Brief mały i duży, umowę i tak naprawdę to jest wszystko. Każdy pojazd sprowadzany musi być wyrejestrowany w Niemczech. Problem może być z małym briefem. Jest on potrzebny a nie wiem ile po wyrejestrowaniu jest przechowywany.
mati22252
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Ziuum » 10/5/2013, 11:06

Sześć miesięcy.
Ziuum
Świeżak

Postprzez Harakiri 7 » 12/5/2013, 15:25

mati22252 napisał(a):1. Musisz mieć Brief mały i duży, umowę i tak naprawdę to jest wszystko.
2. Każdy pojazd sprowadzany musi być wyrejestrowany w Niemczech.
3. Problem może być z małym briefem. Jest on potrzebny a nie wiem ile po wyrejestrowaniu jest przechowywany.

1. Niema czegos takiego jak maly czy duzy Brief ! ! !

2 Pojazd nie musi byc wyrejestrowany w Niemczech.

3. ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Zaswiadczenie o wymeldowaniu ( zielony druk forrmatu A5

Czyli niemasz pojecia oczym sie wypowiadasz, cos tam slyszales ale nie wiesz o co chodzi.

@ olszewa5

Jaki komplet dokumantow ma ten motocykl ? Co w nim jest ?

:wink:
Harakiri 7
Bywalec

Postprzez mati22252 » 12/5/2013, 16:11

Widzisz i tu się mylisz. Nie jedne pojazd z Niemiec rejestrowałem.
Potocznie na te dwa dokumenty mówi się mały brief tam gdzie są przeglądy wklepane i na nim jest pieczęć o wyrejestrowaniu. Wielkości 1/3 A4 duży to jest karta właśnie A5 w której masz wpisane wszystkie parametry coś jak homologacja. Pojazdu nie wyrejestrowany w Niemczech nie we wszystkich WK rejestrują, interpretacja przepisów przez urzędników i nic z tym nie zrobisz nawet zaskarżając decyzję.
mati22252
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê