Podwieszanie silnika
• Strona 1 z 1
Podwieszanie silnika
Witam, potrzebuje pilnie pomocy, mam nadzieje ze nie pomylilem dzialow, otoz w mojej renowce megane scenic I z 97, 1.6 e ciekl olej spod miski olejowej. Dowiedzialem sie od serwisu renault ze nie byly montowane uszczelki miedzy silnikiem a miska, tylko pasta, wiec kupilem paste do uszczelniania.
Zabralem sie za rozkrecanie miski(najpierw tlumiki i oslony), i jak wreszcei wszystkie srubki wykrecilem, to nie moge tejze miski wyjac bo zawadza o belke zawieszenia.
Nie sposob tego jakos poluzowac, jak odkrece to wszystko spadnie(troche przesadzam), ale pomyslalem o podniesieniu silniku. Doslownie trzeba mi podniesc o 2-3 cm. nie mam belki do podnoszenia bloku, lecz takie dosc solidne metalowe rury od rusztowan, i skonstruowalbym cos prowizorycznego, ale solidnego. Tylko nie bardzo wiem jak ten silnik zlapac... Macie jakie pomysly? Robil moze ktos?
Z gory dzieki za odpowiedzi
Zabralem sie za rozkrecanie miski(najpierw tlumiki i oslony), i jak wreszcei wszystkie srubki wykrecilem, to nie moge tejze miski wyjac bo zawadza o belke zawieszenia.
Nie sposob tego jakos poluzowac, jak odkrece to wszystko spadnie(troche przesadzam), ale pomyslalem o podniesieniu silniku. Doslownie trzeba mi podniesc o 2-3 cm. nie mam belki do podnoszenia bloku, lecz takie dosc solidne metalowe rury od rusztowan, i skonstruowalbym cos prowizorycznego, ale solidnego. Tylko nie bardzo wiem jak ten silnik zlapac... Macie jakie pomysly? Robil moze ktos?
Z gory dzieki za odpowiedzi
-
francuz321 - Świeżak
Pewny jestes, ze silnik lezy na tej belce? Nie wiem jak w Twoim aucie ale w wiekszosci silnik wisi na poduszkach przykreconych do podluznic a do sanek umocowana jest jedna poduszka, na niej akurat silnik nie wisi, przekladnia kierownicza i stabilizator. Spokojnie mozesz odkrecic belke ewentualnie ja podeprzyj jakims lewarkiem.
Silniki ustawione wzdluznie leza na belce.
Silniki ustawione wzdluznie leza na belce.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości