Husqvarna WR 125, problem z odpalaniem i wysokimi obrotami.
• Strona 1 z 1
Husqvarna WR 125, problem z odpalaniem i wysokimi obrotami.
Witam, zakupiłem niedawno Husqvarne WR 125 z 1994r. Gdy go kupiłem to jakos przez 2 tygodnie odpalał normalnie od 2/3 kopa.Teraz niestety cały czas mam problemy z odpalaniem, niezależnie czy jest zimny czy ciepły bardzo ciężko jest go odpalić kopką. Cały czas muszę odpalać go z biegu.Na początku myślałem że poprostu go zalewa. Ale z czasem zauważyłem jeszcze jeden problem przy wrzucaniu wyższych biegów ma ładną moc taką jaką powinien miec ale gdy wkreci sie na wysokie obroty to zaraz z nich spada.Sprawdzałem świece jest w porządku.Czy mógłby mi ktoś pomóc w czym jest problem?Czy to kwestia wyregulowania gaźnika czy może gdzies głebiej muszę szukać problemu?
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- kantek110
- Świeżak
trudno powiedziec z opisu
ja bym zrobił tak: wymienił swiece na nową. wyjał i wyczyscił porządnie gaźnik potem regulacja. a miedzy gaźnikiem a cylindrem masz zaworek dolotowy i sprawdź czy jest ok. czy listki dolegaja i nie są popękane. tak btw ten zaworek wchodzi pod tłok czy nad ? bo jak nad to mozna by od razu dojrzeć jak wygląda tłok, czy nie ma rys itp. po tym zabiegu moto powinni pracować jak trzeba,,.,, chyba że sie zaciera
ja bym zrobił tak: wymienił swiece na nową. wyjał i wyczyscił porządnie gaźnik potem regulacja. a miedzy gaźnikiem a cylindrem masz zaworek dolotowy i sprawdź czy jest ok. czy listki dolegaja i nie są popękane. tak btw ten zaworek wchodzi pod tłok czy nad ? bo jak nad to mozna by od razu dojrzeć jak wygląda tłok, czy nie ma rys itp. po tym zabiegu moto powinni pracować jak trzeba,,.,, chyba że sie zaciera
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
odpowiednie do stanu silnika
nie ma konkretnych wytycznych. poszukaj w necie informacji jak sie reguluje gaźnik za duzo tego jest zeby ponawiać informacje

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 230 gości