Problem z RS 125
• Strona 1 z 1
Problem z RS 125
Witam, mam problem z RS 125.
Jechałem nią przed zimą aż nagle zgasła i nie chciała odpalić, jak próbuje się ją odpalić to strasznie strzela z wydechu a kompresja pokazuje 0, wiecie może co to jest?
Jechałem nią przed zimą aż nagle zgasła i nie chciała odpalić, jak próbuje się ją odpalić to strasznie strzela z wydechu a kompresja pokazuje 0, wiecie może co to jest?
- Manieek
- Świeżak
skoro kompresja pokazuje 0 - to masz do wymiany przynajmniej tłok
zdejmij wydech zajrzyj co sie dzieje. ale pewnie od razu mozna sciÄ…gac cylinder

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Jak kompresja zero to nie koniecznie musi być wina tłoka, podejrzewam że nie ma pierścionka, z wydechu strzela,to może być wina złej iskry, bo paliwa nie przepal tak jak potrzeba i następuje wybuch, nie szukaj nic w wydechu, tylko od razu sprawdź co w silniku się dzieje, bo jeśli pierścień poszedł, to mogło i cylinder porysować ( ew i tłok) , napisz co konkretnie sie wydarzyło jak jechałeś, czy tak po prostu motocykl zgasł, czy coś się działo?
Pozdrawiam Piotr.
Pozdrawiam Piotr.
-
fzr - Bywalec
Po tym jak zgasłą raptownie się zatrzymałęś, szarpało, czy może swobodnie przejechałeś te kilka metrów? czy po tym jak zgasła próbowałeś odpalić, śmierdziało paliwo, kolego wiecej szczegółów, bo z tego co napisałeś, można wnioskować, że Ci paliwa zabrakło i do tej pory nie dolałeś.
-
fzr - Bywalec
Jak by się tłok zatarł to by rozrusznik nie kręcił... stawiam na peirścienie
http://www.bikepics.com/members/tugok (otwórz link)
954rr & RSV1000R
954rr & RSV1000R
-
kogut. - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości