Kawasaki ZXR750 91r
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZXR750 91r
Witam.Mianowicie dziś wyciągnołem moje Kawasaki z garażu po zimie.Podładowalem akumulator i próbuje zapalić.Gdy pokręce rozrusznikiem to strzela ogniem z rury.Czy to jakaś wada układu powietrza lub jej mieszanki?? Bardzo bym prosił o jakieś podpowiedzi i wskazówki za co z góry dziękuje.
- Adrian93
- Świeżak
Po zimie bywa zwykle, że w gaźnikach osadzi się brud, bo całe paliwo wyparowało i pozatyka co nieco.
Jak dawno nie regulowałeś zaworów to też pasuje sprawdzić ich luzy.
Jak dawno nie regulowałeś zaworów to też pasuje sprawdzić ich luzy.
Tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów i głowic. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
Biblioteka Naturopatii – moja druga pasja: zioła i utrzymanie się w zdrowiu (otwórz link)
Biblioteka Naturopatii – moja druga pasja: zioła i utrzymanie się w zdrowiu (otwórz link)
-

MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
- Oblatywacz91
- Świeżak
- Oblatywacz91
- Świeżak
oj tam zaraz swiece przeciez sa prawie nowe od stania szlak ich nie trafil jak byly sprawne, postal pare m-cy moze nie ogrzewany garaz zawilzalo cos przebicie moze na kablach i teraz strzela dlatego ja swoja maszyne przepalam czasami w zime zeby sie dobrze zagrzal, swiec nie wymieniam juz kilka sezonow i pali od strzala czy zima czy wiosna
-

sonycbr77 - Bywalec
Odkryłem wade w moim Kawasaki,i chciałbym sie nią z Wami podzielić;] Okazało sie że kable zapłonowe były źle podłączone do zapalników iskrowych.Po pierwszej sekundzie motor ożył i teraz elegancko zap****dala;) Pozdrawiam wszystkich. LwG ;]
- Adrian93
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości