Yamaha hamulce
• Strona 1 z 1
Yamaha hamulce
Witam, wczoraj w mojej fzr wymieniłem klocki na przodzie, ale niestety pękła mi nakładka zabezpieczająca imbus przed odkręceniem ( chodzi o śrubę trzymająca klocek) tak dla bezpieczeństwa wkręciłem ten imbus na klej do śrub locktail, czy to był dobry pomysł ? czy muszę dokupić nową nakładkę i założyć. Teoretycznie klej do śrub puścić nie powinien, kupiłem ten o średniej mocy, przykręcałem na ten klej wszystkie tarcze, i się trzyma, boję sie tylko, że podczas pracy klocków drgania spowodują odkręcanie się tego imbusa, szukałem w sklepach rozmiar takich nakładek, ale nie było, czy muszę dokupować i zakładać, czy nie potrzebnie się martwię?
Hej.
Hej.
-
fzr - Bywalec
a pokaż jak to wygląda. są rózne sposoby zabezpieczenia i nie kazdy bedzie wiedział jakie ty masz akurat. jak dobrze rozumuje to masz tak jakby śrubki bez łbów, z wcięciem na jakis klucz tak ? skoro tak, to mozesz kupic byle jaką srube aby gwint ten sam, obciąc jej kawałek. dremelkiem czy czyms zrobić rowek ( albo dwa ) i wkręcać to na śrubokręt. lub przejdź się do chinszczyzny ( sklep motoryzacyjny z chinskimi skuterkami itp ) tam wiekszosc zacisków ma takie srubki, jakby podpasował rozmiar moze dali rade by skołować za grosze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Nie zrozumiałeś, chodzi mi o śruby, którymi sa przykręcone klocki hamulcowe do zacisków, te śróby maja tylko na samym poczatku gwint, dalej sa już gładkie, na końcu maja frez - otoczkę, i własnie w ten frez wkłada sie zabezpieczenie, takie kółko nie domknięte
i właśnie te kółko mi pękło, ale na drugiej śrubie siedzi normalnie. Nie mam fotki, bo przykręciłem juz do lag wszystko, chyba że zdejme klapkę i zrobie foto o co mi chodzi.

-
fzr - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości