Jaki motocykl?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Ale do 1000zł nie kupi nic czego mu nie będzie szkoda.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Invinciblee napisał(a):Przecież tam psuło się wszystko, jak miał aku to prądu ledwie starczało na jego doładowywanie, genialne mechaniczne przerywacze się wycierały, silniki zacierały, przepustnice w gaźnikach miały po pewnym czasie pół metra luzu, ciekło, linki się bez przerwy rwały koła centrowałA wszystko przy przebiegu po którym we współczesnym moto pora na zmianę oleju
Beznadziejne materiały, jeszcze gorsze wykonanie.
Ale przyjdzie jeden "koneser" z drugim i będzie pierdzielił smuty jakie to one były dobre.
Wypraszam sobie. Przerywacze to juz przezytek

Aku laduje sporadycznie ale po trzech mies na dworze zgarniam snieg z moto i odpalam a japonie? Zegarki imobilisery i inne g...a po trzech mies na zewnietrznym nie odpali. Jawa odpali bo to moto dla mezczyzny

Nic sie nie zaciera. Olej zmieniam raz w roku i wlewam markowy olej prosto spuszczony z Hondy, Jawa nie cieknie- ona znaczy teren. Nie zapominaj, ze to co wylatuje z gaznika smaruje lancuch, ktory jest w obudowie. Tam nie potrzeba scotoilera. Moze i sie kola centruja nie wiem. Troche jezdze ale nigdy kol nie centrowalem, nie wywazalem i nigdy nie kupilem zadnej opony do jawy. Zawsze jakas staroc zakladam a detki nowe raz zalozylem. Przebiegi to fakt-15-30 tys po remoncie, 60tys nowy silnik potrafil zrobic ale trzeba bylo dbac. O japonczyka nie trzeba dbac a i tak bedzie jezdzil. Raz pekla mi linka sprzegla w trasie 150km od domu. Pojechalem do celu ponad 500 i wrocilem za dwa dni do domu. Japonczyk bez sprzegla konczy jazde...
Przeczytaj sobie wyjazd do maroka. Kolega opisuje a pisze naprawde swietnie. Przeczytaj czym pojechal. http://swoimidrogami.pl/
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Dozbieraj troche i popatrz na jakieś 80 jak dt czy mtx. Może w tym kierunku chociaż nie znam zbyt możliwości tych motorków. Pomysł z cbr 125 za 1000zł moim zdaniem baaaardzo słaby. A poza tym to myślę ze ciągnięcie tematu nie ma sensu bo każdy może tu podać swój argument i nigdy nie dojdzie się do najlepszego rozwiązania.
- Mateusz250
- Świeżak
Przeczytałem temat od początku do końca zanim to napisałem, o cbrce napisałem tak ogólnie, że nawet gdybyś chciał to za 1000zł to jest to głupi pomysł, to co kolega MattQ podał (linki) to cholera wie co to jest
.

- Mateusz250
- Świeżak
tyower :> napisał(a):Witam. Mam pytanie:
Czy opłaca się kupić zepsutą yamahe rd80 mx za 400zł ?
Zacytuję kawałek ogłoszenia: "W motorze zatarł się niestety silnik (pękł tłok i
uszkodził cylinder ) cała reszta sprawna"
Może i się opłaca, musisz dokładnie ocenić stan moto i podliczyć ile wszystko Cię wyniesie. Części (i tu się dziwię) do tego jest nawet sporo więc może i udałoby się coś posklejać. A tak poza tym to do nowego pytania mógłbyś założyć nowy temat z możliwie dużą ilością informacji i linkiem do ogłoszenia.
- Mateusz250
- Świeżak
lukses2 napisał(a):Tamto to nie honda tylko jakieś chinole . Ja na sezon kupie sobie mz albo wsk i bedzie dobrze.
Do stuntu nie bedzie. To wszystko sa juz stare i ciezkie zelaza, czesto mocno wyeksploatowane. Kupisz chwile pokatujesz i bedziesz remontowal. Koszty remontu sa wysokie, pojezdzisz troche i znowu remont. Nie zapominaj, ze bedziesz sie dopiero uczyl stuntu a to jest bolesne dla motocykla. Moje pierwsze strzaly z klamy malo nie urywaly lancucha, po roku wystarczy cyknac sprzeglem i przod idzie w gore. Gdybym chcial sie tego uczyc na jakiejs maszynie prl wymienilbym dwa lancuchy, trzy zestawy sprzegla, dwa silniki, 3 lozyska glowki ramy i wiele, wiele innych. Kup jakies lekko przechodzone 125, ogmoluj i sie ucz. Taniej wyjdzie i latwiej sie nauczysz.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości