Jaki kask?
• Strona 1 z 1
Jaki kask?
Witam.
Zastanawiam się nad kaskiem Shark s900 lub SHOEI XR-900. Dodam, że ten drugi jest używany, natomiast Shark można powiedzieć, że jest nowy (uszkodzony ma mechanizm podnoszenia/opuszczania blendy - trzeba to robić ręcznie.
ProszÄ™ o opinie...
Zastanawiam się nad kaskiem Shark s900 lub SHOEI XR-900. Dodam, że ten drugi jest używany, natomiast Shark można powiedzieć, że jest nowy (uszkodzony ma mechanizm podnoszenia/opuszczania blendy - trzeba to robić ręcznie.
ProszÄ™ o opinie...
- rafalheba
- Świeżak
Posiadam Sharka S900 i bardzo sobie chwale, kask jest cichy a blenda bardzo wygodna. Kask po dwóch sezonach wygląda jak nowy, szyba nie paruje i wszystko działa, gwarancja jest na 5lat. Jeżeli chodzi o minusy to można by w nim poprawić wentylacja po za tym wszystko gra.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
kravec napisał(a):Czyli jest nowy, ale uszkodzony? W jaki sposób powstało uszkodzenie?
Podczas mierzenia ktoś urwał ten "przycisk" od blendy. Trzeba podnosić/opuszczać ręcznie, najpierw odsuwając szybkę
- rafalheba
- Świeżak
Nie kumam. Skoro piszesz, że jest nowy a ktoś uszkodził mechanizm przy przymiarce to znaczy, że można to wymienić w ramach gwarancji. No chyba, że nie ma gwarancji a to znaczy, że nie jest nowy
.

ER-6n 2012
-
specificman - Świeżak
Podejrzewam, że chodzi o to co napisał Miczab. Tylko zależy jak ktoś używał tego przycisku
Kupiłem już tak właśnie buty (jeden był delikatnie odbarwiony- być może od słońca - mnie to nie przeszkadzało. Cena ponad 50% mniej)
Sugerujesz Miczab, że Shark s900 jest słabym produktem?

Kupiłem już tak właśnie buty (jeden był delikatnie odbarwiony- być może od słońca - mnie to nie przeszkadzało. Cena ponad 50% mniej)
Sugerujesz Miczab, że Shark s900 jest słabym produktem?
- rafalheba
- Świeżak
Nie będę na siłę bronił tego producenta, bo go nie znam, nie mam też zamiaru na siłę przekonywać się do tego egzemplarza, ale tak jak napisałem wcześniej- nie wiadomo kto i jak go mierzył i w jaki sposób go urwał?
Być może ktoś zwyczajnie za mocno pociągnął, nie wiedział jak się obchodzić z takim mechanizmem itp.
Być może ktoś zwyczajnie za mocno pociągnął, nie wiedział jak się obchodzić z takim mechanizmem itp.
- rafalheba
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości