Czym się różnią świece, mam chyba nie takie jak trzeba
• Strona 1 z 1
Czym się różnią świece, mam chyba nie takie jak trzeba
Chodzi o to, że kupiłem zestaw świec bo wydawało mi się, że jest jakaś okazja i są wyjatkowo tanie (12 zl sztuka zamiast 32-36). Okazalo się, że źle dobrałem oznaczenia i kupiłem nie takie jak trzeba. Moge coś poważnie zepsuc jakbym sprobował je założyć? Nie mam sałaty na nowy zestaw świec, a skoro mam ten to może warto sprobować?
Dodam że mam świece o symbolu D8EA a powinienem mieć DR8ES.
Dodam że mam świece o symbolu D8EA a powinienem mieć DR8ES.
-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
jeśli te świece co kupiłeś bedą mieć dłuższy gwint a tym samym głębiej bedą wchodzić to tłok może uderzyć w świece i możesz go uszkodzić
może być inna ciepłota wiec na wysokich obrotach może gasnąć

może być inna ciepłota wiec na wysokich obrotach może gasnąć
Ostatnio edytowano 1/6/2006, 14:37 przez EloZiom, łącznie edytowano 1 raz
- EloZiom
- Świeżak
lol
Ja wlasnie tez teraz wymieniam swiece, ale na takie jak trzeba:)
Sprawdz czy na starej i nowej swiecy gwint jest taki sam dlugi... jesli tak to zaloz, nic sie nie stanie a moze sie okazac ze nie bedzie zadnej roznicy....
Ale skoro przewidziane sa swece o takiej a nie innej cieplaocie i kosztuja 32zl sztuka to cos musi je jednak roznic od tych za 12 zl. Np. to ze moga pracowac w wyzszych temperaturach np. w silnikach olejowych takich jak w Bandicie gdzie temperatura na cylindrach dochodzi do 190 stopni.
Jesli sa takie same zaloz ale nie gwarantuje ze przezyja dlugo (oby nie pekly)
pozdrawiam
PS a jak cos to opchnij te swiece na Allegro
Sprawdz czy na starej i nowej swiecy gwint jest taki sam dlugi... jesli tak to zaloz, nic sie nie stanie a moze sie okazac ze nie bedzie zadnej roznicy....
Ale skoro przewidziane sa swece o takiej a nie innej cieplaocie i kosztuja 32zl sztuka to cos musi je jednak roznic od tych za 12 zl. Np. to ze moga pracowac w wyzszych temperaturach np. w silnikach olejowych takich jak w Bandicie gdzie temperatura na cylindrach dochodzi do 190 stopni.
Jesli sa takie same zaloz ale nie gwarantuje ze przezyja dlugo (oby nie pekly)
pozdrawiam
PS a jak cos to opchnij te swiece na Allegro

No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
Trzymaj siÄ™ STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości