Pare problemow z 125ccm 4t
• Strona 1 z 1
Pare problemow z 125ccm 4t
Witam. Z gory przepraszam za bledy i brak polskich znakow ale korzystam z telefonu. Moze zaczne od tego, dzisiaj rano pojechalem do szkoly moim moto, przy wcisnietym ssaniu i nie ruszaniu manetki obroty byly na poziomie 4k. Motocykl byl zaparkowany na dworze przez ok.6h. Gdy jechalem do domu moto przy wcisnietym ssaniu mialo teraz 6k obrotow. Co sie stalo ze sie tak obroty zwiekszyly? Drugim problemem jest to ze nie wazne czy zimny czy rozgrzany silnik, moto gasnie. Jak sie zatrzymam na swiatlach czy cos to silnik przestaje pracowac(zeby temu zapobiec trzymam go wtedy na ssaniu). Dodam jeszcze, ze na wyzszych obrotach (8-10k) silnik jest chyba glosniejszy niz wczesniej. Moze to tylko jakies moje urojenia ale tak mi sie zdaje. Motocykl to Rieju Rs2 125 4t. Pozdrawiam i licze na Wasza pomoc.
-
MaxiorQ - Świeżak
Ok, filtr powietrza tak ? Mam go jakoś umyć czy coś ? Czy przejechanie po nim parę razy powietrzem ze sprężarki wystarczy? A co do regulacji, to wiem że trzeba tą śrubką to robić, ale czy czymś jeszcze się to robi ? I na co mam zwrócić uwagę przy tej regulacji. Wiem że to arcybanalne pytania ale, chcę się tego nauczyć sam(kiedyś w końcu trzeba). Nie mam za bardzo kogoś kto by mnie tego nauczył więc zwracam się do Was
Pozdrawiam

-
MaxiorQ - Świeżak
To znaczy, jak będzie czarna, to tą śrubkę od regulacji zmniejszyć a jak biała to zwiększyć tak ?
//Dlaczego temat został przeniesiony ? Przecież mechanika motocyklowa jest chyba odpowiednim działem niezależnie od pojemności motocykla...
//Dlaczego temat został przeniesiony ? Przecież mechanika motocyklowa jest chyba odpowiednim działem niezależnie od pojemności motocykla...
-
MaxiorQ - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 85 gości