Problem z obrotami 4t 125
• Strona 1 z 1
Problem z obrotami 4t 125
Witam, mam Rieju rs2 125 to jest 4t. Mój problem polega na tym: obojętnie na jakim biegu, jak kręcę do 10k obrotów (obrotomierz ma 12k) to strzałka momentalnie idzie do końca a silnik przestaje pracować. Jest to odczuwalne tylko w momencie bo strzałka szybko opada i jedzie dalej. Nie wiem co to może być... Poradzicie ? Pozdrawiam
-
MaxiorQ - Świeżak
przylewa? za mało paliwa? regulacja? przy takim problemie to bez zastanowienia : regulacja zaworów, gaźnika, czyszczenie/wymiana filtra powietrza, ew świecy.
jakbyś bardzo powoli odrkecał manetke, to wkręci się wyżej niż te 10 tys czy cały czas tak samo?
jakbyś bardzo powoli odrkecał manetke, to wkręci się wyżej niż te 10 tys czy cały czas tak samo?
- michau_ek
- Świeżak
ja miałem tak, ze po odkreceniu manetki do konca, przy okreslonej parti obr zaczynał przerywać i ni chu chu więcej nie wykręcał, masz to samo czy ja źle odbieram twój post? (dziwnie troche to napisales)
- michau_ek
- Świeżak
przy takim problemie to bez zastanowienia : regulacja zaworów, gaźnika, czyszczenie/wymiana filtra powietrza, ew świecy.
pownienes umiec to wszystko zrobić samemu, jeśli nie umiesz to oddaj do mechanika - bo to są totalne podstawy
pownienes umiec to wszystko zrobić samemu, jeśli nie umiesz to oddaj do mechanika - bo to są totalne podstawy

- michau_ek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości