PRoblem zhonda ns1 pomocy
• Strona 1 z 1
PRoblem zhonda ns1 pomocy
witam mam problem z honda ns1 jak jechalem cos zaczelo trzeszczec w silniku zgasilem motor i jak odpalilem dalej trzeszczy i jak mam go zgaszonego i jak go pcham (na luzie) calkiem powoli to nic ale jak szybcie to co strzeszczy to dosyc mocno co to moze byc pomocy !!
(((

- pollo155
- Świeżak
Heh, a możesz troche dokładniej to wszystko opisac i skąd mniej wiecej wywodzi się dzwięk? Jezeli na zgaszonym silniku i na luzie to co może być napęd, zawieszenie albo plastiki.
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
z silnika jak sie dosluchiwalem to nie idzie okreslic gdzie dokladnie ale to napewno niejest zawieszenie i plastiki, ale mysle ze przednia zebatka bo jak kiedys kopalem nim to na jedynce bestia na 2 jeszcze bardziej kopal a na trojce cos przeskoczylo ale dalej jezdzilem 2 tygodnie i teraz cos .Ale powiem ze ja wlacze bieg to blokuje kolo i niechce isc, ale jak sprzeglo wdusze to idzie ale dalej trze.
- pollo155
- Świeżak
- pollo155
- Świeżak
ginall napisał(a):jesli z silnika to mysle ze pierscienie do wymiany , jak nie moze jechac to moze skrzynia biegow do wymiany ?
Człowieku, co ty wogóle gadasz? Pierścienie i skrzynia do wymiany??

Jezeli pierścienie, tłok, wał czy łożyska to moto by nie palił, nie miał mocy albo ciężko wkręcał się na obroty. Jezeli praca silnika jest nienaruszona to takie tezy idą się grzebać.
Co do tezy ginalla - pollo napisał, że blokuje mu koło jak wbije bieg na wyłączonym silniku

Sprawdź jutro napęd cały, naciąg łańcucha i czy nie masz moze gdzieś zagniecionej obudowy silnika...
Obserwacje zanotuj tutaj

pozdro
CBR 600 F3
-
Pierscienie i tlok to dosyc powazna sprawa. Jezeli motocykl przepychany jest na zgaszonym silniku i to na luzie to wykluczylbym raczej te elementy. Poza tym oznaki zuzycia tych elemntow sa bardzo widoczne jak napisal Fenek. Ja tez proponuje sprawdzic ci elemnty napedu (sprawdz czy lancuch ma jednakowy naciag na calej dlugosci, czy zebatki nie maja luzu). Sprawdzilbym jeszcze czy luzu nie dostaly gdzies lozyska na kolach.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
to nie napęd, napęd by mu nie zablokował koła
to pewnie synchronizator w skrzyni
P.S zobacz czy to na konkretnym biegu i sprubuj zapalic na pycha.
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
pawlak200192 napisał(a):to nie napęd, napęd by mu nie zablokował koła
Przeczytaj jeszcze raz, bo nie chce mi się znów tłumaczyć
Ale powiem ze ja wlacze bieg to blokuje kolo i niechce isc, ale jak sprzeglo wdusze to idzie ale dalej trze.
Sprawdź jeszcze czy masz wszystkie zęby na zębatkach

Nie mam kasy narazie, bo bym wymienił ten shit

CBR 600 F3
-
ja mam taki problem, że jade sobie i miedzy 6-9 tys obrotów moja ns'ka ma muła;/ czy to świeca?? jeśli tak to jest problem bo nie da sie jej wykręcić, poprzedni własciciel miał ją 2 lata i praktycznie nic przy niej nie robił więc teraz odkrywam po kolei czego sie nie da zrobić
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
sa 2 sposoby:
-na chama
- odkręcenie głowicy i kombinowanie
co do problemu to raczej wina gaznika pewnie nie dostaje wystarczającej ilosci bęzyny
-na chama
- odkręcenie głowicy i kombinowanie
co do problemu to raczej wina gaznika pewnie nie dostaje wystarczającej ilosci bęzyny

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
no ale to sie nie dzieje cały czas tylko prawie cały
. a na chama to próbowałem i klucze powyginałem.Może psiknąć wd40 i zostawić

"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
pewnie masz cos zapchane w kraniku, węzyku lub gazniku tez tak miałem i musialem wszystko wyczyscic i przedmuchac kompresorem
co do swiecy to proponuje porzÄ…dny mocny klucz i robic to we dwie osoby
tylko trzeba uwarzac bo jak pusci to mozna sie wyje...ac razem z moto 

co do swiecy to proponuje porzÄ…dny mocny klucz i robic to we dwie osoby

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
psikłem wd'kiem i czekam. zaraz sprawdze wężyk i kranik i gaźnik
- x_miki_x
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości