Zobacz wątek - Motocykl na co dzień do 6000zł
NAS Analytics TAG

Motocykl na co dzień do 6000zł

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Motocykl na co dzień do 6000zł

Postprzez Ray742 » 8/9/2012, 12:55

Jako, że jest to mój pierwszy post, to chciałbym na wstępie powitać wszystkich forumowiczów :)

Już od dłuższego, a nawet długiego czasu za mną chodzi aby kupić sobie własne 2 kółka z silnikiem i mam nadzieję, że pomożecie mi z podjęciem decyzji. Motocykl ma mało palić!
Jakie masz doświadczenie

Jeździłem różnymi motocyklami "po trochu", aby zobaczyć, który mi pasuje. Lecz w większości przypadków były to jednorazowe przejażdżki, więc można powiedzieć, że nie mam jakiegoś dużego doświadczenia.

Wiek, waga, wzrost

21years, 75kg, 180cm

Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?

Raczej jako alternatywa dla samochodu do jazdy po mieście. Codziennie w sezonie ok. 20-30km. Poza tym raz na jakiś czas wypad za miasto 25km.

Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?

ok. 3000 - to ma być alternatywa dla samochodu, a nie zamiennik :)

Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?

Na sam motocykl bez porządnego kasku i ubrań - max 6k PLN

Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?

Na paliwo oraz bieżące naprawy coś się znajdzie.

Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.

Moim wymarzonym motocyklem jest HARLEY DAVIDSON XL883, lecz mnie na niego nie stać. Szukam coś w podobnym stylu, ewentualnie sportowy (tylko nie ścigacz-szlifierka).

Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?

W tym problem, że nie mam jak na razie faworytów, ale chcę coś, przy czym nie trzeba cały czas dłubać, naprawiać itd.
Nie zależy mi na czymś, co rozpędza się do setki w 4 sekundy, ale mulasta 125 też odpada.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Ray742
Świeżak

Postprzez SkoQ » 8/9/2012, 13:06

Taki temat wyskakuje tutaj srednio co drugi dzień więc odeślę Cię do miejsca w którym może znajdziesz coś ciekawego:

http://forum.scigacz.pl/about80898.html (otwórz link)
oraz poradnik który powinieneś przeczytać na wejściu:
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl,najlepsze,pomysly,13809.html (otwórz link)

Milej lektury, a no i na ubranie przeznacz sobie trochę kasy, powyżej setki mózg nawet bez Twojej pomocy zaczyna się martwić co się stanie jeśli wyglebiesz w podkoszulku i japonkach. Chyba że jesteś kamikadze i nie zależy Ci zbytnio na Twoich kościach, kolanach o skórze nie wspominając ;)
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê