Sprawa w sprawie skuterka ???
• Strona 1 z 1
Sprawa w sprawie skuterka ???
Witam.
Piszę do was w sprawie bo chodzi oto że kupiłem wczoraj Aprilke SR 50 z 99 r i jest to silnik 2T ( zdaniem niektórych dużo lepszy od Ditech ) i mam pytanie co powiniem zmieniać, sprawdzić w nim żeby mi długo posłużył, jaki olej dobrze jest lać do dozownika.
Proszę o wasze rady w sprawie skuterka bo jest to mój pierwszy sprzęt.
Pozdrawiam
Łukasz K
Piszę do was w sprawie bo chodzi oto że kupiłem wczoraj Aprilke SR 50 z 99 r i jest to silnik 2T ( zdaniem niektórych dużo lepszy od Ditech ) i mam pytanie co powiniem zmieniać, sprawdzić w nim żeby mi długo posłużył, jaki olej dobrze jest lać do dozownika.
Proszę o wasze rady w sprawie skuterka bo jest to mój pierwszy sprzęt.
Pozdrawiam
Łukasz K
- Bubi
- Świeżak
do dozownika wg mnie najlepiej shell advance 2t
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
-
Valentino-Rossi-46 - Bywalec
a shell advance ultra 43 zl 

"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
A jeszcze jest taka sprawa że dziś byłem w Media Expert i tam powiedzieli mi że olej sie wymienia tzn spuszcza się i zalewa nowy no i co wy o tym sadzicie bo nie wiem czy zmieniac bo chce zeby mi dlugo posluzyl to co sie powinno zrobić zeby byc pewnym ???
- Bubi
- Świeżak
Spuszcza sie i zalewa nowy to w silniku.Do dozownika wystarczy dolać,nic nie trzeba spuszczać:)
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Pisiu napisał(a):Spuszcza sie i zalewa nowy to w silniku.Do dozownika wystarczy dolać,nic nie trzeba spuszczać:)
Oj kolego mylisz się,na etykiecie Castrol'a R2 jest wyraźnie napisane NIE MIESZAC Z INNYMI OLEJAMI.
-
Valentino-Rossi-46 - Bywalec
jak sie boisz, to zostaw troche oleju i pozniej oddesaj lub spusc go przez rurke. Ja do swojej swietej pamieci Hondy zawsze lalem Motula 710 T - jeden z najlepszych, ale niestety troche drogi.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Valentino-Rossi-46 napisał(a):Pisiu napisał(a):Spuszcza sie i zalewa nowy to w silniku.Do dozownika wystarczy dolać,nic nie trzeba spuszczać:)
Oj kolego mylisz się,na etykiecie Castrol'a R2 jest wyraźnie napisane NIE MIESZAC Z INNYMI OLEJAMI.
jeszcze mi sie nic nie stalo..... poza tym co do ceny olejow... to polecam pojezdzic sobie na motobazary.... ostatnio kupilem ten nowy olej Castrola- Power 1 Racing 2T po 35zl za litr (wzialem od razu 3 na zapas)...
-
kravec - Administrator
Valentino-Rossi-46 napisał(a):Pisiu napisał(a):Spuszcza sie i zalewa nowy to w silniku.Do dozownika wystarczy dolać,nic nie trzeba spuszczać:)
No wiadomo,że nie dolewam oleju jak mam połowe dozownika

ps dolać np do połowy dozownika to można,jak wcześniej lałeś ten sam olej
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Panowie już tamten problem z olejem rozwiązany, teraz zauważyłem następny chodzi oto że niedziała mi wskażnik od temperatury, nie pokazuje nic co to może być ??? ktoś powiedział że to może być bezpiecznik ale gdzie on się znajduje w Aprili SR50 a i jeszcze gdzie jest akumulator ????
- Bubi
- Świeżak
Ok wskażnik już dziala bez problemu.
Mam pytanie następujące bo dziś odkryłem że mam dziurkę w tłumiku no i pojechałem do mechanika i zaspawał ale czy teraz już bedzie dobrze czy ten spaw nie puści bo trochę się obawiam a może mi ktoś podać link gdzie znajde seryjny tłumik do Aprilii SR50 Replica z 99r ????
Z góry dziękuje za pomoc
Mam pytanie następujące bo dziś odkryłem że mam dziurkę w tłumiku no i pojechałem do mechanika i zaspawał ale czy teraz już bedzie dobrze czy ten spaw nie puści bo trochę się obawiam a może mi ktoś podać link gdzie znajde seryjny tłumik do Aprilii SR50 Replica z 99r ????
Z góry dziękuje za pomoc
- Bubi
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm