strój enduro/sm
• Strona 1 z 1
strój enduro/sm
Cześć,
Wiem, że takich tematów trochę było, ale pragnę poruszyć swój wątek dotyczący konkretnie mnie.
Tak więc, kask już mam + gogle. Musze dokupić zbroje, nakolanniki, rękawice, buty, spodnie + ew bluzę.
Jeżdżę głównie po lesie, mieście. Z czasem planuje po raz kolejny rozpocząć przygodę z SuperMoto. Stąd wybór padł na zbroje a nie buzer. Wiem, że do sm przydałyby się buty z wymienną podeszwą.
O to strój który sam poskładałem, ale nie wiem czy warto i proszę Was o opinie w tej sprawie.
Buty: wstępnie miały być Thor Ratchet 2012 ale nie mają zmiennej podeszwy więc Forma Raptor.
Zbroja: UFO Scorpion
Nakolanniki: Fox Raptor - tu moje pytanie czy ochrona na łydki nie "gryzie" się z butami.
Bluza i spodnie: szczerze powiem nic konkretnego nie wybrałem.
Rękawice: mam jeden komplet letni, scotta, jednak na jesień, wczesną wiosnę przydałyby się cieplejsze
Budżet ok 2000 zł. Nie chciałbym go przekraczać
Wiem, że takich tematów trochę było, ale pragnę poruszyć swój wątek dotyczący konkretnie mnie.
Tak więc, kask już mam + gogle. Musze dokupić zbroje, nakolanniki, rękawice, buty, spodnie + ew bluzę.
Jeżdżę głównie po lesie, mieście. Z czasem planuje po raz kolejny rozpocząć przygodę z SuperMoto. Stąd wybór padł na zbroje a nie buzer. Wiem, że do sm przydałyby się buty z wymienną podeszwą.
O to strój który sam poskładałem, ale nie wiem czy warto i proszę Was o opinie w tej sprawie.
Buty: wstępnie miały być Thor Ratchet 2012 ale nie mają zmiennej podeszwy więc Forma Raptor.
Zbroja: UFO Scorpion
Nakolanniki: Fox Raptor - tu moje pytanie czy ochrona na łydki nie "gryzie" się z butami.
Bluza i spodnie: szczerze powiem nic konkretnego nie wybrałem.
Rękawice: mam jeden komplet letni, scotta, jednak na jesień, wczesną wiosnę przydałyby się cieplejsze
Budżet ok 2000 zł. Nie chciałbym go przekraczać
- Zabro
- Świeżak
Brat ma Zbroje Ufo Scorpion i mówi że jest oki, ale trochę źle się dopasowuje do ciała, ja Mam No Fear Blok, jest tanisza od UFO o jakieś 200 zł, a ma wygodniejszą siatkę, oraz wg mnie lepiej się dopasowuje. Ochraniacze Fox raptor zmieszczą Ci się pod buty.
-
Naszim - Świeżak
mam te nakolanniki sa ok do roznych butow.
co do butow polecam kupic 2 pary
jedne enduro drugie asfaltowe + kurtka na SM. lepszy zetaw niz smigac w ciuchac mx na SMce.
ja SM nie mam ale do jazdy po asfalcie mam buty na asfalt, kurtke inny kask ( choc crossowy na miasto tez jest ok ) mysle jeszcze nad jeansami motocyklowymi
co do butow polecam kupic 2 pary

ja SM nie mam ale do jazdy po asfalcie mam buty na asfalt, kurtke inny kask ( choc crossowy na miasto tez jest ok ) mysle jeszcze nad jeansami motocyklowymi
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości