Zobacz wątek - Kompletowanie osprzętu
NAS Analytics TAG

Kompletowanie osprzętu

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kompletowanie osprzętu

Postprzez me.how » 2/8/2012, 21:08

Witam,

Po długich bojach udało mi się kupić maszynę ... Aktualnie muszę przeznaczyć pieniądze na akcesoria o których wcześniej zupełnie zapomniałem :) Mam na myśli tank pad i siatkę na siedzenie.

Naszukałem się trochę i nigdzie nie mogę znaleźć tych dwóch rzeczy w kolorze ... bordowym - ot taki kaprys, żeby pasował do kolorystyki motocykla :P. Macie może jakieś źródła gdzie mogę coś takiego dostać ?

O ile wyżej wymienione to akcesoria, to jak najszybciej musze kupić buty i spodnie - kasa odłożona tylko jakoś zdecydować się nie mogę :)

Jeśli chodzi o buty to skłaniam się ku sportowemu 'krojowi', a spodnie to jeansy z kewlarem. Co o tym sądzicie ? jakie marki polecacie ?

pozdrawiam,
Me.how
me.how
Świeżak

Postprzez me.how » 2/8/2012, 21:47

Hmmm to jest kwestia ogólnie otwarta. Chciałbym się zmieścić w 600-700zł (na elementy ubioru) ale nie jest to kwota ściśle zamknięta
me.how
Świeżak

Postprzez carma » 3/8/2012, 09:33

Po co ci będzie sportowy krój skor przez większość czasu będziesz jezdził po mieście ? Skoro szukasz jeansów to kup do nich krutkie buty będą dla ciebie wygoniejsze. Tank pad kosztuje grosze a możesz dostać go zadarmo od dunlopa lub przy większych zakupach w jakimś sklepie poprośić o gratis.

http://allegro.pl/buty-motocyklowe-suom ... 86910.html
Musisz pamiętać ze krótkie buty nie chronią tak twowje kostki jak długie. Ale są sporo wygodniejsze niż buty sportowe(których de facto sam uzywam)

Spodni jeansowych sam nie używam więc nie mogę ci powiedzieć które sprawdziły się u mnie a które nie. Dużo dobrobrych opini zbiera firma moto wear
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 ;)
carma
Świeżak

Postprzez me.how » 3/8/2012, 22:32

dzięki za opinie.
Rozmawiałem dzisiaj w sklepie motocyklowym ze sprzedawcą. Polecił mi te buty:
http://allegro.pl/buty-motocyklowe-ozon ... 83498.html
ponieważ są produkowane w tej samej fabryce co jakaś renomowana firma, z tych samym materiałów etc (niestety nazwy nie zapamiętałem :P) Spodni nadal szukam. Nie wiem dlaczego ale podobają mi się te wysokie ... Tank pad kupiłem nie w takim kolorze jakim chciałem początkowo, ale ten też pasuje :P

btw. jakie macie opinie odnośnie:
http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/a ... t.jpg.html
me.how
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 4/8/2012, 01:24

RST robi takze buty i rekawice. Jak dal mnie wygodne byly . Co do zywotnosci sie nie wypowiem.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez lucyfer78 » 6/8/2012, 22:22

RST - to dobra firma i sam użytkuje komplet ventilator.
Ozone - no szyte tam gdzie Held ale szwaczka to jedno a nici, skóra itp to drugie.
Przemyśl jeszcze RICHĘ.
lucyfer78
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê