Zobacz wątek - Yamaha TZR 125 belgarda-dławi ją
NAS Analytics TAG

Yamaha TZR 125 belgarda-dławi ją

i inne małe pojemności
_________

Postprzez shgetsu » 5/8/2012, 08:44

Witam. Kupiłem Yamahe TZR 125(podobno po remoncie), i miałem "fakture" z pieczątką od gościa od którego kupiłem moto i zadzwoniłem do niego i powiedział mi, że mam wyciągnięty jakiś zawór. Chodzi mi o to, że moto idzie na luzie, czy też na biegu w miejscu do max 11 tys obrotów(więcej nie kręciłem) a jak jadę to muli tak do 5-6tys i się zatrzymuje na kilka sekund na 6tys i dostaje strzała. Wydaje mi się, że przez ten zawór on nie wychodzi na obroty płynnie lub gaźnik do regulacji-czyszczenia. Co myślicie?
shgetsu
Świeżak

Postprzez zxer » 5/8/2012, 12:26

Na moje to cos z doladowaniem dynamicznym. Pewnie chodzi o przelacznik zawor podcisnieniowego. Mialem identyczne objawy jak raz zapomnialem go podlaczyc. Normalnie szedl od 0-6k bzzzzzzzz potem bulbulbul po czym dostawal powera. Gaznik tez wyreguluj zeby sie upewnic.
tea who you yea bunny
zxer
Stały bywalec

Postprzez henio12323 » 5/8/2012, 12:51

zxer a w jakim moto tak miałes ? :P tam jest w ogóle cos takiego ? zawór pewnie chodzi o zawór wydechowy. tam jest sterowany serwem, i bywa ze to sie zepsuje. to jak juz kazdy woli wywalic zawór i stracic dół. niz miec niesprawny i nie miec w ogóle góry. ale co do takiego stanu rzeczy, to nie przez zawór ( no chyba ze cos tam siedzi niesprawnego ) stawiał bym bardziej na dolot, wyczysc gaźnik dokładnie. a masz moze jakis tuning robiony ? ja miałem sportową 50 ccm i był na tyle stuningowany że fabryczny airbox nie zdązył przepuscic odpowiednia ilosc powietrza. i było dokładnie tak samo. wystarczyło troche podregulowac gaźnik ( stracił nieco werwy ) i dorobic kilka otworów w airboxie, bez pokrywy bocznej airboxa szedł bez tego przyciecia. na luzie jak nei odkręcisz to sie wkreca momentalnie. wiec moze spróbuj tez sciagnac pokrywe airboxa przejedź sie i zobaczczy sie cos zmieni
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez shgetsu » 5/8/2012, 15:01

@Heniu- ściągałem rurkę paliwową od kranika w stronę baku, wziąłem pompkę lekko przedmuchałem i muliło ją dalej przy 6tys ale na krótszą chwile. Gaźnik muszę dać do regulacji i czyszczenia. Edit: a czy filter powietrza też może dawac "jaja" :D?
shgetsu
Świeżak

Postprzez henio12323 » 5/8/2012, 21:04

jak najbardfziej moze :P zasyfiony filtr nie wpusci odpowiedniej ilosci powietrza - no i masz przypadek jak mój. za duzo powietrza potrzeba niz moze silnik zassac. wszystko do czyszczenia i przegladu i maszynka powinna chodzic
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê