Problem z Elektryka
• Strona 1 z 1
Problem z Elektryka
Witam... otóż mam taki Problem w Tamte Wakacje miałem skuter w Naprawie i najwidoczniej mechanik nie wiedział o Co chodzi i podłaczył mi swiatła pod akumulator i pojezdziłem troszke akumulaotr padł i swiateł nie ma... i Chciałbym go teraz sam zrobic ale jestem troszke nie obeznany w tych sprawach i jesli mogłby mi ktos pomoc jak zrobic tak jak było wczesniej tzn zeby swiatła nie byly podlaczone pod aku... a normalnie tak jak od nowosci.. Z góry dziekuje:)
- rafalekzizu
- Świeżak
hmmm no troszke tam kumam wiem ze regulator napiecia itd... akurat mam pare dni wolnegoi to bym sobie porobił
- rafalekzizu
- Świeżak
rafalekzizu napisał(a):hmmm no troszke tam kumam wiem ze regulator napiecia itd... akurat mam pare dni wolnegoi to bym sobie porobił
Åšmieszne

A tak na serio to:
Ten mechanik spaprał całą robotę, bo skoro chciał przerobić elektrykę tak by światła itp były z aku to powinien przerobić prądnicę, regulator napięcia itp. a on zostawił to w połowie i teraz cewki od ładowania nie wyrabiają z ładowaniem aku.
Nie wiadomo w którym dokładnie miejscu to przerobił, gdzie i jak się wpiął, skoro znasz się na elektryce to masz też miernik wskazówkowy, cyfrowy, kontrolkę i jeszcze kilka innych potrzebnych rzeczy do takiej operacji, jeśli tak to sobie poradzisz, a jak nic takiego nie masz to nawet się nie bierz, bo rozgrzebać i zostawić jest łatwo.
Na pomoc tutaj nie licz, bo to nie jest 10 kabelków tylko cała wiązka, skup się na krótkim, ale dość skomplikowanym odcinku pomiędzy licznikiem, włącznikami itp. a kostką 9pin, która będzie jakieś 40cm niżej od licznika, napewno tam dokonał przeróbki.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 142 gości