Wymiana przednich klocków w honda cbr 125
• Strona 1 z 1
Wymiana przednich klocków w honda cbr 125
Witam, jest to mój pierwszy post tutaj
Mam problem z wymianą przednich klocków hamulcowych. Otóż mam wrażenie, że za mocno dociskają nowe. Jeszcze ich nie założyłem, ale widać było wyraźnie że po wciśnięciu od razu je wypychają. I mam pytanie, czy powinienem je tam na siłę zamontować (w co wątpię), czy może jest jakiś inny sposób?
Z góry przepraszam jeżeli był już taki temat.

Mam problem z wymianą przednich klocków hamulcowych. Otóż mam wrażenie, że za mocno dociskają nowe. Jeszcze ich nie założyłem, ale widać było wyraźnie że po wciśnięciu od razu je wypychają. I mam pytanie, czy powinienem je tam na siłę zamontować (w co wątpię), czy może jest jakiś inny sposób?
Z góry przepraszam jeżeli był już taki temat.
- madin
- Świeżak
a tloczki wcisnoles do konca?? nie mozliwe ze po zamontowaniu nowych cos jest nie tak.
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
czasem sie zdarza że nowe klocki są za szerokie choć widziałem tylko 1 taki przypadek i był spowodowany raczej nieoryginalna tarcza hamulcowa. inne opcje nie wchodzą w gre, tłoczki wcisnij do konca ( odkręc pokrywke wlewu bo inaczej ich mozesz nie wcisnąc ) i ma wejsc 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości