Zobacz wątek - wkręcanie na obroty
NAS Analytics TAG

wkręcanie na obroty

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

wkręcanie na obroty

Postprzez tomzo05@o2.pl » 2/5/2012, 17:34

Witam.
Mam problem. Od pewnego czasu moja Yamaha tzr 50 nie chce wkręcać się na wysokie obroty na luzie wkręca się na max 8 tys. Wtedy jakby ja dusi coś w tym stylu. Na pierwszym biegu również nie wchodzi na wyższe obroty jest max 7 tys na dwójce i trojce podobnie do 6 do 7 tys. Motor jest na dotarciu wiec może ma to coś wspólnego. Przeczyściłem już filtr powietrza czekam na odpowiedz.

Przebieg 8200km
Rocznik 2006

PrzenoszÄ™..
komarcc
tomzo05@o2.pl
Świeżak

Postprzez VPawelekV » 3/5/2012, 18:51

Rozumiem, że robiłeś remont silnika? Jak dla mnie to albo blokada, jedna jest na pewno przy cylindrze jak wychodzi do tłumika jest taka zwężka wystarczy wymienić na prostą rurke, a drugie to kiedyś miałem nsr i od nagaru ciężko chodziły (nie wiem jak to fachowo nazwać) zapatki które są w cylindrze zaraz przy wylocie do tłumika, wykręciłem cylinder przeczyściłem go w tamtym miejscu aby chodziły luźno i wszystko wróciło do normy.

Pozdrawiam

Paweł
VPawelekV
Świeżak

Postprzez patro185 » 6/5/2012, 18:39

wyczyść jeszcze gaznik ponieważ może być przepchany, sprawdz dysze powietrza, moze być cos na regulacji gaznikowej, i zobacz wtedy jak się będzie wkręcał na obroty... dysza powietrza powinna mieć 2.5 obrotu ale musisz sprawdzić, możesz zacząć od 1.5 obrotu i zobacz wtedy czy jest jakaś reakcja gaznikowa...
patro185
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê