Zobacz wÄ…tek - Obluzowany lewarek od skrzyni biegow.
NAS Analytics TAG

Obluzowany lewarek od skrzyni biegow.

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Obluzowany lewarek od skrzyni biegow.

Postprzez Mateusz88 » 26/4/2012, 19:10

Witam! Mam problem :/ lewarek ktory jest zakladany na taki walczek z trybkami do skrzyni zmiany boegow i ktory sie sciska poprzez srobe zeby przylegaly do siebie trybka odrkecil mi sie,przez to chodzil lozno i nie zminial biegiw.chcialem to odkrecic z calej sily i nie chcialo isc wd 40 i inne nie pomoglo,i ukrecilem srobe,i watpie ze da sie cos z ta sroba zrobic,jak to teraz scisnac jakis patent ??
yz450f 2008 +sm
R1 rn19
Mateusz88
Świeżak

Postprzez grunder » 26/4/2012, 19:25

czyli dobrze zrozumiałem czytając, że dokręcasz śrube a dźwignia dalej jest luźna na wałku?
grunder
Mieszkaniec forum

Postprzez henio12323 » 26/4/2012, 19:25

jezeli frezy ( nie trybki ) na dzwigni zmiany biegów sie juz wytarły to musisz kupic nowa, bo patentowanie nic nie da a ostatecznie mozesz uszkodzic wałek, co bedzie duzo bardziej kosztowne. jezeli frezy są ok, to mozesz rozgiąć nieco mocowanie samo, i np szlifierką kątową przeszlifować szczeline. potem jak skręcisz śrubą to mocniej scisnie frezy, jak ukręciłes srube to pewnie też gwint jest słaby, po przeszlifowaniu mozesz dogiąc z powrotem mocowanie mniej wiecej tak żeby z wciskiem wchodziło na wałek, i nawiercic ( własciwie tylko zebrać gwint ) otwór, i potem skręcic wszystko srubą z nakrętka, srube najlepiej dać jakas wzmacnianą, ( kup w sklepie powiedz że chcesz wzmacnianą bedzie czarna wtedy ) i nakrętke najlepiej dac samokontrująca, albo 2 nakrętki i skontrować ze sobą żeby sie nie rozkręciło podczas jazdy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê