jak dlugo rozgrzewac na postoju dotartego 2 suwa ?
• Strona 1 z 1
jak dlugo rozgrzewac na postoju dotartego 2 suwa ?
czy moze lepiej od razu ruszyc i trzymac sie srednich obrotow w okolicach 6 tys obr. na min.
i drugie pytanie po ilu km jazdy wylaczyc ssanie w TZR ?
-
danielvlv - Świeżak
1. Moim zdaniem trzeba chwile na początku rozgrzać w miejscu, potem na początku troche delikatniej jeździć i już, ja tak zawsze robie i w 2t i w 4t.
2. A kiedy wyłączyć ssanie to zależy jak jeździsz czy na niskich obrotach, czy wysokich, po ilu km to raczej się nie określi, ja zawsze po chwili jazdy się zatrzymuje wyłączam i sprawdzam jak chodzi bez, jak dobrze reaguje na gaz itp, a jak nie jest ok to można jeszcze włączyć.
Przynajmniej ja tak robie zawsze i jest ok, jeśli da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie to niech ktoś mnie poprawi
.
2. A kiedy wyłączyć ssanie to zależy jak jeździsz czy na niskich obrotach, czy wysokich, po ilu km to raczej się nie określi, ja zawsze po chwili jazdy się zatrzymuje wyłączam i sprawdzam jak chodzi bez, jak dobrze reaguje na gaz itp, a jak nie jest ok to można jeszcze włączyć.
Przynajmniej ja tak robie zawsze i jest ok, jeśli da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie to niech ktoś mnie poprawi

- Mateusz250
- Świeżak
@t nie lubią długo niskich obrotów ja to zawsze dawałem minute na pochodzenie wtedy przymknołem wrota od garażu ubrałem kask i ruszałem na spokojnie przejechałem z 1 km i potem już normalnie.
-
KAPELA911 - Bywalec
ja zawsze przy odpaleniu wlaczam ssanie chodzi az sie rozgrzeje do 34-40 stopni wylaczam ssanie i jade rozgrzeje sie tak do 70 stopni i dopiero wiem ze moge troszke podusic na przod. Zawsze mi mowiono zeby nie jezdzic na Ssaniu tylko przy odpaleniu zeby pare chwil pochodzil az nabierze temperatury a jak juz to zrobi to je wylaczyc pozdrawiam
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
a mam jeszcze takie pytanie, czy jazda na ssaniu moze byc szkodliwa? czasem wlaczam ssanie w czasie nabierania predkosci zeby dzialo sie to szybciej, bo denerwuje mnie jak mnie wszyccy wyprzedzaja a mam jeszcze zablokowana TZR...
YZF 600R Thundercat, 97'
-
danielvlv - Świeżak
tego nie wiem czy moze byc szkodliwa ale z tego co wiem nie wolno jezdzic na ssaniu to tak samo jak masz elektryczne ssanie jak masz zimny motor i go odpalisz to ssanie chodzi a gdy tylko sie rozgrzeje to ssanie automatycznie sie wylacza
ja nigdy na ssaniu nie jezdze!!
ja nigdy na ssaniu nie jezdze!!

Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
Re: jak dlugo rozgrzewac na postoju dotartego 2 suwa ?
danielvlv napisał(a):czy moze lepiej od razu ruszyc i trzymac sie srednich obrotow w okolicach 6 tys obr. na min.
1. Rozgrzewać podczas jazdy
2. Po kilku sekundach jazdy
- bogulo
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości