[skutery] Blokady w skuterach – gdzie są...
WITAJCIE KOLEDZY!!Mam zippa Vapora i Mam do was małe pytanie. Zamowiłem na Allegro cylinder 80ccm z dyszą 0,72mm gratis i tuningową cewke zapołonową co podaje drugie tyle prądu. i teraz tak : czy ten cylek będzie pasował mi do oryginalnej głowicy i czy podczas jazdy nie uszkodze wału lub głowiccy???? i o ile (mogą być konie mechaniczne) zwiększy się moc skuterka. PROSZE O ODPOWIEDŹ<br><hr>MARCIN 

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mAM ZIPPA vAPORA ODPIĄLEM TEN SŁYNNY różowy kabelek i jedzie mi 80 km/ha pali tyle samo co wcześniejKomentatorzy napisał(a):Witam Wszystkich mam pytanko >pilne
Mam skuter i rozważam zdjęcie blokady. Czy jeśli ją zdejmę będzie dużo więcej palił?
Nie wiem czy się przyda ale skuter made in china :] pojemność 50 max prędkość 45/km.Z góry dziękuje i proszę o mądrą odp,<br><hr>Kape111<br>
ZDEJMUJ ŚMIALO I ŚMIGAJ KOLEGO. POZDRO

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Miałem dosyć dużo skuterów więc, ci powiem że jak chcesz jechać to 80 km/h to lepiej ściągnij tylko pamiętaj że 4 sów zawodzi ,nie ma tyle siły niż 2 sów pozdrawiam i życzę powodzenia.Komentatorzy napisał(a):Mam skuter, chinola magnus. Opłaca się na nim ściągać blokady??<br><hr>Jaszu<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Uszkodzisz lepiej sobie kup głowice do 80 cm bo miałem tak samo i mi się uszkodził cylek i tłok j miałem trochę gorzej bo chłodzony cieczą . pozdrawiamKomentatorzy napisał(a):WITAJCIE KOLEDZY!!Mam zippa Vapora i Mam do was małe pytanie. Zamowiłem na Allegro cylinder 80ccm z dyszą 0,72mm gratis i tuningową cewke zapołonową co podaje drugie tyle prądu. i teraz tak : czy ten cylek będzie pasował mi do oryginalnej głowicy i czy podczas jazdy nie uszkodze wału lub głowiccy???? i o ile (mogą być konie mechaniczne) zwiększy się moc skuterka. PROSZE O ODPOWIEDŹ<br><hr>MARCIN<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A jakieś info na temat cewki. Dodam że jest ona tuningowa i podaje drugie tyle prądu co orginalna.????Komentatorzy napisał(a):WITAJCIE KOLEDZY!!Mam zippa Vapora i Mam do was małe pytanie. Zamowiłem na Allegro cylinder 80ccm z dyszą 0,72mm gratis i tuningową cewke zapołonową co podaje drugie tyle prądu. i teraz tak : czy ten cylek będzie pasował mi do oryginalnej głowicy i czy podczas jazdy nie uszkodze wału lub głowiccy???? i o ile (mogą być konie mechaniczne) zwiększy się moc skuterka. PROSZE O ODPOWIEDŹ<br><hr>MARCIN<br>
Komentatorzy napisał(a):Uszkodzisz lepiej sobie kup głowice do 80 cm bo miałem tak samo i mi się uszkodził cylek i tłok j miałem trochę gorzej bo chłodzony cieczą . pozdrawiam<br><hr>Kicior*<br>
<br><hr>MARCIN

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam pytanie > Jaka jest orginalna dysza w Vaporze (4T) Jaką ma średnice i czy nie trzeba jej wymienić na większą zmieniając cylek na 80 ccm???
<br><hr>posiadacz 4T
<br><hr>posiadacz 4T
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Siemka, mam pytanie, wie ktoś jak zdjąć blokadę w Zumico CY50T-8? I czy sie opłaca zdejmować? <br><hr>Anonimowany
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam pytanie > Jaka jest orginalna dysza w Vaporze (4T) Jaką ma średnice i czy nie trzeba jej wymienić na większą zmieniając cylek na 80 ccm??? <br><hr>posiadacz 4T
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po pierwsze z czego tą blokadę chcesz zdjąć bo zazwyczaj są 3 blokady na wydechu,elektryka,i w silniku powiedz o którą blokadę ci chodzi to ci powiem jak zdjąćKomentatorzy napisał(a):Siemka, mam pytanie, wie ktoś jak zdjąć blokadę w Zumico CY50T-8? I czy sie opłaca zdejmować? <br><hr>Anonimowany<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak pomoże zdjęcie blokady elektrycznej to byłoby fajnie, bo jest to chyba najmniej inwazyjny sposób. Więc jak możesz to powiedz jak, byłbym bardzo wdzięczny z pomocKomentatorzy napisał(a):Siemka, mam pytanie, wie ktoś jak zdjąć blokadę w Zumico CY50T-8? I czy sie opłaca zdejmować? <br><hr>Anonimowany<br>Komentatorzy napisał(a):Po pierwsze z czego tą blokadę chcesz zdjąć bo zazwyczaj są 3 blokady na wydechu,elektryka,i w silniku powiedz o którą blokadę ci chodzi to ci powiem jak zdjąć<br><hr>KICIOR*<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
przetnij słynny różowy kabelek znajdujący się w wiązce, lub kabel wiszący pod przekładnią (NIE POMYL Z HAMULCEM). Jeśli nie możesz tego znaleźć to wymień moduł CDI i sprawdź blokady na gaźniku<br><hr>SpeedManiac46Komentatorzy napisał(a):Wiecie może jakie są blokady w Derbi Vamos G oprócz blokady wariatora bo tą mam już zdjętą ale skuter i tak jedzie tylko 45km/h. Proszę o pomoc pilnie.<br><hr>cichy12221<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam!!!
Otóż chciałbym się dowiedzieć jakie blokady są w końcu w tym baotian tiger bt49qt-18, szukam przez wujka google i nic nie mogę znaleźć smiley podkładkę spod paska przy wario wyciągnąłem i nic nie dało, jak przeciąłem różowy kabelek na module dało mi to 10km/h z 47 podskoczył do 57km/h, ale mój brat cioteczny ma taki sam skuter i mu jedzie prawie 70 a tylko kabelek przeciął, jego przy 70km/h ma ok.8k obrotów, mój przy tych 57km/h dobija do 8k czasem trochę ponad... nie wiem co jest grane...prosiłbym o pomoc. i to nie są przypadkiem troszkę zbyt wysokie obroty na taką prędkość???
Słyszałem, ze z niego można nawet wycisnąć 80km/h
Mój skuter to 2T
Waga: 85kg
Moc: 3,52kw , czyli jakieś 4.78 KM
Maximum net power output: 3,3kw /6500min-1
Rok produkcji: 2008
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam!!
Maks. Moment obrotowy: 5.0N.m at 6000 min-1
Otóż chciałbym się dowiedzieć jakie blokady są w końcu w tym baotian tiger bt49qt-18, szukam przez wujka google i nic nie mogę znaleźć smiley podkładkę spod paska przy wario wyciągnąłem i nic nie dało, jak przeciąłem różowy kabelek na module dało mi to 10km/h z 47 podskoczył do 57km/h, ale mój brat cioteczny ma taki sam skuter i mu jedzie prawie 70 a tylko kabelek przeciął, jego przy 70km/h ma ok.8k obrotów, mój przy tych 57km/h dobija do 8k czasem trochę ponad... nie wiem co jest grane...prosiłbym o pomoc. i to nie są przypadkiem troszkę zbyt wysokie obroty na taką prędkość???
Słyszałem, ze z niego można nawet wycisnąć 80km/h
Mój skuter to 2T
Waga: 85kg
Moc: 3,52kw , czyli jakieś 4.78 KM
Maximum net power output: 3,3kw /6500min-1
Rok produkcji: 2008
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam!!
Maks. Moment obrotowy: 5.0N.m at 6000 min-1
- Zakrzew21
- Świeżak
Witam mam pytanie mam skuter magnusa carave chinol ma na liczniku 60km zamyka go ale dochodzi tylko do 7tys. obrotów czy może byc tak że niema jeszcze wszystkich blokad zdjętych <br><hr>koleśKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie > Jaka jest orginalna dysza w Vaporze (4T) Jaką ma średnice i czy nie trzeba jej wymienić na większą zmieniając cylek na 80 ccm??? <br><hr>posiadacz 4T<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak już wież to możesz mi też przesłać jak to zrobić? na e-mail<br><hr>RadekKomentatorzy napisał(a):Jak zdjąć blokadę z Rometa target city<br><hr>Pączek93<br>Komentatorzy napisał(a):Chcesz pomocy... to mój email
daten@tlen.pl<br><hr>Daten<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam pytanie jak już się zdejmie te wszystkie blokady co były napisane w tekście to jaka będzie średnia prędkość maksymalna<br><hr>Kuba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Gdzie szukac blokad i jak je zdjac w skuterze leone sepran 2t?Komentatorzy napisał(a):Mam pytanie > Jaka jest orginalna dysza w Vaporze (4T) Jaką ma średnice i czy nie trzeba jej wymienić na większą zmieniając cylek na 80 ccm??? <br><hr>posiadacz 4T<br>
Prosze piszcie jak najszybciej.<br><hr>Art
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moze to byc 60 lub 80-90 km/h. A wiesz moze gdzie sie znajdoja blokady w skuterze leone sepran 2t?<br><hr>ArtKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie jak już się zdejmie te wszystkie blokady co były napisane w tekście to jaka będzie średnia prędkość maksymalna<br><hr>Kuba <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja wymienjalem tak ja ty z 50-80 cm3 i ogulnie wszystko jest ok pozatym ze trzeba zwrucic uwage na tlok po zlozeniu zebu nie wystawał poza cylinder wtedy wystarczy podebrac w glowicy /zrobic miejsce na tłok /bo jnaczej bedzie napieral o głowice pozatym jest ok bo ja mialem tak u siebie pozdrawjam<br><hr>mareczekKomentatorzy napisał(a):WITAJCIE KOLEDZY!!Mam zippa Vapora i Mam do was małe pytanie. Zamowiłem na Allegro cylinder 80ccm z dyszą 0,72mm gratis i tuningową cewke zapołonową co podaje drugie tyle prądu. i teraz tak : czy ten cylek będzie pasował mi do oryginalnej głowicy i czy podczas jazdy nie uszkodze wału lub głowiccy???? i o ile (mogą być konie mechaniczne) zwiększy się moc skuterka. PROSZE O ODPOWIEDŹ<br><hr>MARCIN<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam cylinder od 125 a mój kolega ma suzuki katane i po remoncie silnika pojedzie ni 180 km|h a jest dopiero na dotarciu.Komentatorzy napisał(a):Mam pytanie > Jaka jest orginalna dysza w Vaporze (4T) Jaką ma średnice i czy nie trzeba jej wymienić na większą zmieniając cylek na 80 ccm??? <br><hr>posiadacz 4T<br>
Więc ty sie jeszcze pytasz czy wymienic cyka na 80 !? ...<br><hr>_Avastar_
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl