Zobacz wÄ…tek - Zbroja Thor Impact Rig
NAS Analytics TAG

Zbroja Thor Impact Rig

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Zbroja Thor Impact Rig

Postprzez kravec » 18/5/2007, 17:22

Tak jak obiecywalem w koncu musze napisac pare slow o zakupionej zbroi...

Jest to zbroja firmy Thor, model Impact Rig... kosztowała mnie ok 580zl (ciutke opuscili).

Zbroja posiada pełny komplet ochraniaczy (klatka piersiowa, barki, łokcie, przedramiona, kręgosłup- żółw składający sie z 6 elementów) z twardego plastiku, pod nimi jest warstwa (chyba) pianki (jest to cos dosc miekkiego, z dziurkami- przewiewa), na przodzie i rękach jest taka bardzo drobniutka siateczka (nie wiem jak to sie nazywa), natomiast na plecach jest trzoszke grubszy materiał (też nie wiem co to dokładnie jest- podobne do tego z czego robi się koszulki/ bluzy treningowe). Na przedramionach, miedzy ochraniaczmi łokci i barków, barków i klatki (na jednym jest zatrzask tak aby mozna bylo rozpiąć zbroję) oraz barków i zółwia sa regulowane paski pozwalające lepiej dopasowac do siebie zbroję. Pas zapinany jest na 3 rzepy- jeden głowny, łączący 2 częsci, oraz 2 umieszczone na dodatkowych pasach z gumy. Po lewej stronie biegnie dobrze "odizolowany" od ciała (paskiem miłego w dotyku materiału) zamek (ekspres).
Ogólnie zbroja jest wykonana bardzo dobrze. Jest wygodna, wszystkie szwy sa na zewnatrz, niegdzie nie "drapie" itp. Jest dość "przewiewna"- na klatce piersiowej, barkach oraz plecach sa "wloty powietrza", a dodatkowo jak już pisałem pod wszystkimi ochraniaczami jest umożliwiająca dopływ powietrza "gąbka"/"pianka".
Pas oraz żółwia mozna w bardzo prosty sposób odpiąć- wystarczy odpiąć 4 ekspresy -2 przy żółwiu (+rzep) oraz po jednym z każdej strony pasa.

Do tej pory zakładałem ją pod kurtke, a w cieplejsze dni (ok 24stopnie) pod bluzę.... latem prawdopodobnie bede zakładał na nia tylko o rozmiar większą koszulkę (akurat mam tez scigacz'a hehe). Oczywiscie zawsze pod spod koszulkę...

I to by było chyba na tyle... w razie czego proszę pytać...
Załączniki
P101000311.jpg
(149.3 KiB) Pobrane 874 razy
P10100041.jpg
(181.8 KiB) Pobrane 740 razy
P10100021.jpg
(188.95 KiB) Pobrane 723 razy
P10100011.jpg
(156.2 KiB) Pobrane 736 razy
kravec
Administrator

Postprzez Kris2k » 18/5/2007, 19:46

Nooo... w koncu ;)

To zolwia mozna odpiac... fajny bajer, do tej pory sadzilem ze taka zbroja jest wykonana w calosci.
Podoba mi sie. Wyciagnac z kurtki miekkie/poltwarde ochranaicze, zalozyc zbroje pod kurtke i smigac 8)
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 18/5/2007, 20:31

Kris2k napisał(a):To zolwia mozna odpiac... fajny bajer, do tej pory sadzilem ze taka zbroja jest wykonana w calosci.
Podoba mi sie. Wyciagnac z kurtki miekkie/poltwarde ochranaicze, zalozyc zbroje pod kurtke i smigac 8)

dokładnie tak zrobilem.... z kurtki zostal mi tylko material (bo super to ona nie jest trzeba przyznac, taka na poczatek) i jezdze caly czas w zbroi, tylko ewentualnie wyjmuje podpinke z kurtki....
kravec
Administrator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê