Nie pali po dłuższym postoju, gaśnie w czasie jazdy(AF1 125)
• Strona 1 z 1
Nie pali po dłuższym postoju, gaśnie w czasie jazdy(AF1 125)
Witam. Mam problem z Aprilią AF1 125 z 1987roku (silnik rotax 127). Otóż silnik po dłuższym postoju nie odpali, Lecz rozrusznik tyle co zacznie kręcić wałem silnik załapie na sekundę może i mniej i gaśnie.Pozniej to ile bym kręcił to ani się nie odezwię. Świeca jest sucha. Muszę wstrzyknąć paliwa w gaźnik przez otwór od powietrza, albo przysłonić całkowicie ręką wlot powietrza do gaźnika wtedy odpala bez większych problemów. Silnik z tego względu został rozebrany, uszczelniony na nowo (podejrzenie lewego powietrza) Lecz problem nadal nie ustąpił. Zmieniałem gaźniki i dalej to samo. Na jednym jak i drugim trzeba przysłaniać wlot powietrza wtedy odpala (gdy zaczyna łapać muszę od razu odsłonić wlot powietrza). kompresja bdb, podczas kręcenia magnetem w górę i w dół i przyłożeniu ręki do króćca wyraźnie zasysa dłoń. Gaśnie po przejechaniu kilkuset metrów. Gdy zgaśnie to odpala na po pych po dłuższym pchaniu i można jechać dalej lecz po kilkuset metrach znów jest to samo. Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić.
macgaywer94
- macgaywer94
- Świeżak
No otóż silnik odpala czy zimny czy ciepły. Wyregulowałem gaźnik i pali po dłuższym postoju na jeden sposób tzn. ze ssaniem bez gazu. Gdy dodam choć odrobinę gazu silnik nie odpali. Pozostał problem gaśnięcia w czasie jazdy. Otóż zauważyłem, że gdy silnik zgaśnie to wężyk tyle co się napełnia paliwem. Tak jakby nie nadążało lecieć z baku. W czasie napełniania z gaźnika rurką co dochodzi do niego paliwo idą bąbelki powietrza i po chwili ustają, w wężyku stanie stały poziom i można jechać dalej. Aż do tego samego momentu. Dodam, iż kranik zdemontowałem, rurka idzie bezpośrednio z baku do gaźnika. Paliwa jest w baku ze 2 litry także też nie jest mało. Co to może być???
macgaywer94
- macgaywer94
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości