Pierścień przy klamce
• Strona 1 z 1
Pierścień przy klamce
Witam
Mam problem, mianowicie miałem ostatnio wypadek i klamka ze sprzęgła sie złamała..
Kupiłem nową ale zauważyłem ze w starej klamce jest taki mały pierścień który zmniejsza wielkosc tej dziury na śrubę zeby nie latała cała klamka (tak w boki), w nowej jest ta dziura na śrubę węższa dlatego tego pierścienia ze starej klamki nie włożę, ale i tak ta dziura jest o 3 mm za szeroka, wiecie jak to sie fachowo nazywa i gdzie można to kupić?
Pozdro Domek

Mam problem, mianowicie miałem ostatnio wypadek i klamka ze sprzęgła sie złamała..

Kupiłem nową ale zauważyłem ze w starej klamce jest taki mały pierścień który zmniejsza wielkosc tej dziury na śrubę zeby nie latała cała klamka (tak w boki), w nowej jest ta dziura na śrubę węższa dlatego tego pierścienia ze starej klamki nie włożę, ale i tak ta dziura jest o 3 mm za szeroka, wiecie jak to sie fachowo nazywa i gdzie można to kupić?
Pozdro Domek

- marek_domerecki
- Świeżak
To sie nazywa tulejka. U pierwszego lepszego tokarza, czy zakladzie gdzie zajmuja sie obrobka metali Ci to dotocza w kilka minut. Ewentualnie mozesz rozwiercic otwor w klamce o te 3 mm zeby stara tulejka weszla. Oczywiscie rozwiercic mozna, jesli jest na tyle miejsca i nie oslabi to znaczaco calego mocowania klamki.
- marcinpsk
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości