Zgubilem dowod rejestracyjny co robic?
• Strona 1 z 1
Zgubilem dowod rejestracyjny co robic?
Witam jakis czas temu kupilem sobie motor i nie przerejestrowalem go jeszcze z braku czasu i chodzi mi o to ze chce teraz motor zarejestrowac ale nie mam dowodu co moge teraz zrobic? karte pojazdu umowe kupna oc i itd mam co robic? pozdrawiam
-
motocyklista188 - Bywalec
moja laska miala tak ze sprzedawala samochod ale nie miala karty pojazdu i nastepny wlasciciel nie mogl go zarejestrowac wiec wystarczylo ze w wydziale komunikacji napisala oswiadczenie ze zgubila karte i wtedy ten kupujacy mogl go zarejestrowac to bylo doslownie miesiac temu, z dowodem moze tez by tak przeszlo gdyby poprzedni wlasciciel napisal ze go zgubil i sprzedaje bez dowodu, no nie wiem to jest taki przyklad jaki znam moze da sie inaczej
-
sonycbr77 - Bywalec
bez kombinacji, w najprostszy możliwy sposób
1. zrób Badanie Techniczne
2. bierzesz umowę, kartę pojazdu, wynik BT, zasuwasz z tym do Wydziału Komunikacji, na miejscu sporządzasz wniosek o wystawienie nowego DR (wtórnika), płacisz i tyle
na mejscu wystawiÄ… ci pozwolenie czasowe a za jakieÅ› 10 dni DR do odbioru
1. zrób Badanie Techniczne
2. bierzesz umowę, kartę pojazdu, wynik BT, zasuwasz z tym do Wydziału Komunikacji, na miejscu sporządzasz wniosek o wystawienie nowego DR (wtórnika), płacisz i tyle
na mejscu wystawiÄ… ci pozwolenie czasowe a za jakieÅ› 10 dni DR do odbioru
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
-
motocyklista188 - Bywalec
1. badanie techniczne 63 +1 zł (chyba, że podrożało)
2. wtórnik DR - 54 zł
3. pozwolenie czasowe 13,50 (warto przemyśleć czy chcesz, czy wytrzymasz 2 tygodnie bez jeżdżenia)
4. jesli chcesz zmienć nr rejestracyjny (zwyczajny), to dochodzi cena blachy - 40 zł.
jeśli indywidualny to cena blachy 500 zł
2. wtórnik DR - 54 zł
3. pozwolenie czasowe 13,50 (warto przemyśleć czy chcesz, czy wytrzymasz 2 tygodnie bez jeżdżenia)
4. jesli chcesz zmienć nr rejestracyjny (zwyczajny), to dochodzi cena blachy - 40 zł.
jeśli indywidualny to cena blachy 500 zł
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości