Benzer 50 - Problem z odpaleniem
• Strona 1 z 1
Benzer 50 - Problem z odpaleniem
Witam ,
Posiadam Benzera50 z 2011r
Mam problem z odpaleniem gdy jest zimny. Na starter i na kopkę niedarady go odpalić jak jest zimny. Gdy go próbuje odpalić przez 10min na zapych to w końcu odpali. Ale gdy odpali to wtedy niema siły jechać. Gdy rozgrzeje troche silnik to puzniej chodzi normalnie. Znalazłem sposób by go odpalic normalnie, gdy podłoże grzałke pod silnik i gdy śilnik bendzie juz ciepły. To wtedy normalnie odpali i ma od razu siłę aby jechać. Prosze o pomoc .
porzejechałem juz ponad 1000km i nic nie wymieniałem.
Z góry dziękuje
Posiadam Benzera50 z 2011r
Mam problem z odpaleniem gdy jest zimny. Na starter i na kopkę niedarady go odpalić jak jest zimny. Gdy go próbuje odpalić przez 10min na zapych to w końcu odpali. Ale gdy odpali to wtedy niema siły jechać. Gdy rozgrzeje troche silnik to puzniej chodzi normalnie. Znalazłem sposób by go odpalic normalnie, gdy podłoże grzałke pod silnik i gdy śilnik bendzie juz ciepły. To wtedy normalnie odpali i ma od razu siłę aby jechać. Prosze o pomoc .
porzejechałem juz ponad 1000km i nic nie wymieniałem.
Z góry dziękuje

- Brzoski11
- Świeżak
kiedy zaworki były regulowane ? obstawiam że to kwestia zaworów, albo ustawien gaźnika
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
-
blazejvs125 - Świeżak
Gdzie go trzymasz ?. Pod chmurą ? w nie ogrzewanym garażu ?. Kumpel miał kiedyś chińczyka, trzymał w nie ogrzewanym garażu i przy takich temperaturach czyli wczesna wiosna, podobne objawy do twoich. Kombinował też z gaźnikiem ale nie pomogło. Loteria czy piec zagada była codziennie. Na ssaniu też nie było mowy. Przyszło lato, temperatury wyższe i śmieszna opcja od dotyku palił
. Nic tylko zgłosić go do programu nie do wiary 

-
Throttle - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości