kosz sprzęgłowy zx9r.
• Strona 1 z 1
kosz sprzęgłowy zx9r.
Siema , mam do was male pytanie dotyczace kosza sprzeglowego, szukalem w wyszukiwarce i nie znalazlem konkretu.
czy jest u Was chociaz minimalna roznica jak wcisniecie sprzeglo ? czy nie ma nawet najmniejszej roznicy w pracy sprzegla na wcisniety i bez trzymania sprzegla?
u mnie jest tak ze roznica jest naprawde niewielka i musze sie bardzo w to wsluchac , na wcisnietym sprzegle nie slychac nic, a gdy puszcze po wsluchaniu sie slychac doslownie minimalnie ale to naprawde minimalnie ten koszyk(sprzeglo) , na pierwszy raz malo kto zauwazylby to roznice. jestem takim maniakiem ze musze miec wszystko git cacy, napiszcie jak to jest u was? nie ma najmniejszej roznicy czy jednak jakas mala roznica jest?
czy jest u Was chociaz minimalna roznica jak wcisniecie sprzeglo ? czy nie ma nawet najmniejszej roznicy w pracy sprzegla na wcisniety i bez trzymania sprzegla?
u mnie jest tak ze roznica jest naprawde niewielka i musze sie bardzo w to wsluchac , na wcisnietym sprzegle nie slychac nic, a gdy puszcze po wsluchaniu sie slychac doslownie minimalnie ale to naprawde minimalnie ten koszyk(sprzeglo) , na pierwszy raz malo kto zauwazylby to roznice. jestem takim maniakiem ze musze miec wszystko git cacy, napiszcie jak to jest u was? nie ma najmniejszej roznicy czy jednak jakas mala roznica jest?
- crk9
- Świeżak
95% motocykli jak wciskam im sprzęgło robi się ciszej a jak puszczam klamkę sprzęgła to tyrkoce lekko. U mnie jest różnica i słychać to ale to NIC NIEZDROWEGO. Jedynym remedium na ten szmer jest komplet nowych części za około 3tyś zł. A po 5tyś i tak zacznie się odzywać. Taka natura koszy sprzęgłowych. Nie mówię tutaj o jakimś waleniu ostrym lub strasznej sieczkarni ale różnica w odgłosach wyczuwalna to jeszcze nic złego. Mój od 47tyś wydaje dokładnie taki sam dźwięk do teraz - 61tyś. a nie ma lekko choć dbam o niego jak mogę 

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości