Zobacz wÄ…tek - pomoc w wybraniu ubioru na motocykl......
NAS Analytics TAG

pomoc w wybraniu ubioru na motocykl......

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

pomoc w wybraniu ubioru na motocykl......

Postprzez HANS » 2/5/2007, 20:36

witam po dłuższej nieobecnosi :) chciał bym zebyscie pomogli mi w wybraniu ubran na motocykl a dokładniej jakiejs kurtki, butów i rękawic spodnie nie koniecznie......motocykl na jakim jezdze to Honda CBR 125 wczesniej była honda MBX ale to kruciutko i nie kupiłem zadnego ubrania na nią...proszę pomózcie bo nie wiem co wybrac w malej cenie :/

a o to moje typy :wink: :

buty: http://moto.allegro.pl/item191047638_pr ... cena_.html

lub troszkÄ™ drozsze : http://moto.allegro.pl/item188755290__p ... oz_40.html

rękawice : http://moto.allegro.pl/item191241960_re ... roz_m.html

lub trochÄ™ drozsze : http://moto.allegro.pl/item187851087_re ... ancja.html

i mam problem z wyborem jakiejs taniej kurtki :? macie jakies propozycje??
>Patol< ;)
HANS
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez siekson » 4/5/2007, 21:52

Z tych butow co podales to zadne. But musi miec jakies sztywne wzmocnienie bo inaczej zabezpiecza tylko przed zdarciem nogi o asfalt a nie chroni przed skreceniem lub przygnieceniem.

Co do rekawic to tylko te mttr. Z tego samego powodu co buty - sztywne ochraniacze!! Rekawice bez ochraniaczy najczesciej koncza zywot przy parkingowej glebie (sprawdzilem z doswiadczenia). Ale za ta cene to polecalbym arleny gp-04. Jak dobrze poszukasz to podalem gdzies w dziale "akcesoria" linka do sklepu gdzie sa przecenione na 170zl
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez michael » 4/5/2007, 23:06

mogę się wypowiedzieć tylko na temat pierwszych butów: moje trampki za kostkę sztywniej trzymają nogę. te buty są jak hmm... kaloszki czy coś takiego. zwywkłe skórzane buty są sztywniejsze, także na moto się nie nadają, do chodzenia się nie nadają. nie wiem co czego one służą...
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
michael
Bywalec

Postprzez kanibala » 6/5/2007, 14:23

a ja tu zaskocze bo mi te butki pasuja.... travellerki.... pewnie ze nie sa jakas rewelacja ale po przyzwyczajeniu sie da sie nawet w nich troszke przejsc bez jakichs koleban :)
Za 100 pln ja kupilem i jak w morde strzelil na poczatek bo z kasa krucho zawsze na starcie (wiem, wiem.. znowu zaczniecie ze jak kasa na moto to nie warto oszczedzac na ciuchach... tak ja wiem... ) ale dla mnie stykna...

rekawice mam arleny co mowi siekson i DAJA RADE :) :) :)
mttr to sa zrzynki w wiekszosci z innych firm... a skoro zrzynaja wzornictwo...
juz mnie odrzuca taka firma... moze i kiepski argument ale nigdy nie lubilem takich rzeczy....

a kurteczke to jest zonk jesli tania...
ja znalazlem po miesiacu uzywana modeke shield za 300+ pln...
kanibala
Świeżak

Postprzez HANS » 8/5/2007, 20:10

heh własnie u mnie z kasą krucho :/ chyba ze sprzedam mbx-a to zaszaleje moze :D hehe własnie z kurtek szukam tez jakies uzywki.......a te travellery naprawdę takie złe są?? a moze jakies inne dosc tanie buty polecacie?? bo jak bym miał kase to bardzo bym się nie zastanawiał i kupił sidi vertigo albo jakies alpinki :P heh jak to jest....na moto się ma a na ciuchy nie bardzo :/
>Patol< ;)
HANS
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez michael » 8/5/2007, 22:20

travelery to po prostu wysokie buty skórzane. miękkie. chronią łydki przed przypaleniem od rury i hmm... nie wiem przed czym jeszcze. latem w nich gorąco. może tak: buty same w sobie ok, do jazdy ok, nie przewiewają zapięcia, podeszwa nie rozpuszcza się od benzyny i oleju, ale licz się z tym, że szybko się schodzą i nie chronią Twojej nogi w razie gleby. jak masz gmole to pół biedy...
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
michael
Bywalec

Postprzez kanibala » 9/5/2007, 12:53

szczerze mowiac to ja kupilem je bo nie mialem zadnych czarnych coby sie nie brudzily zbytnio i wybralem travellerki za 100pln bo za ta kase to nic nie dostane innego. I ZA TA kase nie spodziewalem sie nic ponad to co dostalem i jestem zadowolony.
Jak zwykle podstawowe pytanie czemu maja sluzyc buty. Ja nie osiagam jakichs zawrotnych predkosci, nie scigam sie na torze. Raczej turystyka, przejechac z miejsca na miejsce i przejsc kawalek w butkach. Jak tez tak masz to bierz. Jak szukasz jednak w butach PRZEDE WSZYSTKIM dobrej ochrony to szukaj dalej.
A jesli chcesz tanio i bezpiecznie to sorry.. ale tak to PODOBNO tylko w Erze....
pzdrv

jak cos chcesz wiedziec to pisz na priv msg
kanibala
Świeżak

Postprzez Kris2k » 9/5/2007, 13:30

To ja powiem ze mam te:
http://moto.allegro.pl/item189877039_no ... tanio.html

I tez jestem zadowolony jak na taka cene.
Sa solidne, narazie po 4miesiacach uzytkowania sie nie rozlecialy, podeszwa sie nie odkleja, membrana na krutkie trasy dziala dobrze. W dlugich trasach gdzie jestes kilka godzin w bucie a jest cieplo to przepocisz skarpetki ale po podrozy mozna wyjac wkladki z butow, zostawic na wietrze zeby buciory wyschly i jest po problemie. Za te pieniadze jestem zadowolony. Podejzewam ze sa nieco bezpieczniejsze jak Probikery.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez HANS » 9/5/2007, 15:11

Kris fajne te buciki ......tylko ze nie ma nigdzie napisanej firmy tych bucików a gosc ma tylko jeden rozmiar chyba :/ ale z tych tanszych butów to wszystkie jakos tak wyglądają jak by były niezbyt sztywne......aa sorki zapomniałem dodać ze smigam na moto sporadycznie jak narazie wiec nie chcę kupować butów za nie wiadomo jakie pieniądze.....pojezdze sezon....jak przetrzymają to dwa....a pózniej najwyzej zmienie....a co myslicie o tych butach Nitro??http://moto.allegro.pl/item190797307_buty_nitro_nb_40_okazja_nowe_.html Z butami mam największy problem....nie wiem czemu....:/
>Patol< ;)
HANS
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kris2k » 9/5/2007, 16:36

No ja tez wyszedlem z zalozenia ze potem kupie lepsze buty... ale te daja rade. Co do firmy to hmm... nie dziw sie i nie zraz... ale na ulotce pisze malymi literkami ze produkt jest wykonany dla dyskontu spozywczego PLUS.
Serio! Ale nie zmienia to faktu ze chodzi o niemeickiego plusa i buty naprawde sie spisuja, po kupnie przerazilem sie ze wywalilem kase w bloto... ale nic bardziej mylnego, naprawde dobre buty. Na allegro bylo wiecej osob ktore je sprzedawaly, przyzyj, moze sie jeszcze cos trafi.
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez siekson » 9/5/2007, 17:06

Ja mam takie nitro. Zaluje ze to kupilem i juz nigdy wiecej nie popelnie takiego bledu. Daja taka sama ochrone jak zwykly kalosz.
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kris2k » 9/5/2007, 17:34

siekson napisał(a):Ja mam takie nitro. Zaluje ze to kupilem i juz nigdy wiecej nie popelnie takiego bledu. Daja taka sama ochrone jak zwykly kalosz.

No ja wlasnie slyszalem ze Nitro NB-40 wcale nie sa fajne. mierzylem takie nowki w sklepie i nie powiem, podobaly mi sie... ale widzialem tez uzywane i wygladaly beznadziejnie, jakies takie rozlazle i wogole kalosze. Wlasnie dlatego ciesze sie z moich buciorow z plusa ;)
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê