honda sh 125 płyny
• Strona 1 z 1
honda sh 125 płyny
Witam
Od niedawna mam skuter hondę sh 125 z 2007 roku trochę nią pojeździłem ( ok 50 km)a teraz zaczynam przygotowywać na nowy sezon i mam kilka pytań
Jaki dobry olej wlać i ile go tam wchodzi (ile kupić)? Skuterek ma 9 tyś. km na blacie
I płyn chłodniczy jaki? zwykłe borygo zimowe czy jest coś specjalnego do motorów?
Płyn hamulcowy wymienić czy zostawić? Jak zmienić to jaki wlać?
A i klocki hamulcowe mają ok 2mm i nie wiem czy zmieniać czy jeszcze pojeżdżę nie wiem ile nowe mają.
Są to pewnie dla niektórych głupie pytania ale jest to pierwszy motor przy którym coś robię i mam nadzieję że mi pomożecie
Dziękuję i pozdrawiam.
Od niedawna mam skuter hondę sh 125 z 2007 roku trochę nią pojeździłem ( ok 50 km)a teraz zaczynam przygotowywać na nowy sezon i mam kilka pytań
Jaki dobry olej wlać i ile go tam wchodzi (ile kupić)? Skuterek ma 9 tyś. km na blacie
I płyn chłodniczy jaki? zwykłe borygo zimowe czy jest coś specjalnego do motorów?
Płyn hamulcowy wymienić czy zostawić? Jak zmienić to jaki wlać?
A i klocki hamulcowe mają ok 2mm i nie wiem czy zmieniać czy jeszcze pojeżdżę nie wiem ile nowe mają.
Są to pewnie dla niektórych głupie pytania ale jest to pierwszy motor przy którym coś robię i mam nadzieję że mi pomożecie
Dziękuję i pozdrawiam.
- pryczka
- Świeżak
Ostatnio wymieniałem koledze to kupił motula 300v 10w-40 ja dobrze pamietam. wchodzi tam około 1.1- 1.2 litra poszukaj w google to nie boli. Płyn chłodniczy najzwyklejszy jak do samochodu, jak Ci się chce to wymień ten płyn hamulcowy zalej dot 4 czy dot 3.
-
KAPELA911 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości