Auto zastępcze należy się każdemu poszkodowanemu kierowcy
• Strona 1 z 1
Też się nad tym zastanawiałem. No bo sorry, ale po wypadku zamiast jeździć moto musiałem zasuwać PSK'em, na co traciłem mnóstwo czasu, nerwów, no i było niewygodnie. Ale nie robiłem nic w tym kierunku bo z tego co wiedziałem to nikt wcześniej o nic takiego nie walczył, a nie miałem ochoty na przecieranie szlaków 

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Teoretycznie to nie widzę przeciwwskazań żeby nawet teraz przedstawić jakieś roszczenia z tego tytułu. Tym bardziej że sporo czasu upłynęło zanim szkoda została zlikwidowana, co podwyższyłoby ewentualną kwotę.
Ale w tym momencie byłoby z tym za dużo szarpaniny.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invinciblee napisał(a):Teoretycznie to nie widzę przeciwwskazań żeby nawet teraz przedstawić jakieś roszczenia z tego tytułu. Tym bardziej że sporo czasu upłynęło zanim szkoda została zlikwidowana, co podwyższyłoby ewentualną kwotę.
Jeśli auto zastępcze nie zostało wynajęte wcześniej to trochę ciężko byłoby w tej chwili wystąpić z takim roszczeniem, bo to jest refundacja poniesionego kosztu. Brak kosztu = brak refundacji.
Można byłoby żądać ewentualnie odszkodowania wyliczonego w oparciu o przejazdy, a niedogodności uwzględnić w zadośćuczynieniu.
Kancelaria Prawno -Odszkodowawcza AnLex | www.kancelariaanlex.pl | tel. 721 401 000 lub 22 613 33 72
-
AnLex - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości