Zobacz wątek - Auto zastępcze należy się każdemu poszkodowanemu kierowcy
NAS Analytics TAG

Auto zastępcze należy się każdemu poszkodowanemu kierowcy

Przepisy, prawo
_________

Postprzez Invi » 27/11/2011, 11:04

Też się nad tym zastanawiałem. No bo sorry, ale po wypadku zamiast jeździć moto musiałem zasuwać PSK'em, na co traciłem mnóstwo czasu, nerwów, no i było niewygodnie. Ale nie robiłem nic w tym kierunku bo z tego co wiedziałem to nikt wcześniej o nic takiego nie walczył, a nie miałem ochoty na przecieranie szlaków ;)
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Invi » 27/11/2011, 17:52

Teoretycznie to nie widzę przeciwwskazań żeby nawet teraz przedstawić jakieś roszczenia z tego tytułu. Tym bardziej że sporo czasu upłynęło zanim szkoda została zlikwidowana, co podwyższyłoby ewentualną kwotę.

Ale w tym momencie byłoby z tym za dużo szarpaniny.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez AnLex » 29/11/2011, 08:17

Invinciblee napisał(a):Teoretycznie to nie widzę przeciwwskazań żeby nawet teraz przedstawić jakieś roszczenia z tego tytułu. Tym bardziej że sporo czasu upłynęło zanim szkoda została zlikwidowana, co podwyższyłoby ewentualną kwotę.

Ale w tym momencie byłoby z tym za dużo szarpaniny.

Jeśli auto zastępcze nie zostało wynajęte wcześniej to trochę ciężko byłoby w tej chwili wystąpić z takim roszczeniem, bo to jest refundacja poniesionego kosztu. Brak kosztu = brak refundacji.

Można byłoby żądać ewentualnie odszkodowania wyliczonego w oparciu o przejazdy, a niedogodności uwzględnić w zadośćuczynieniu.
Kancelaria Prawno -Odszkodowawcza AnLex | www.kancelariaanlex.pl | tel. 721 401 000 lub 22 613 33 72
AnLex
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê