Zobacz wÄ…tek - Ubezpieczenie OC szkoda
NAS Analytics TAG

Ubezpieczenie OC szkoda

Przepisy, prawo
_________

Postprzez RUTRA.RD » 7/11/2011, 20:30

dzieki w koncu konkrety, mam do wziecia adwokata za 10 % od sumy ktora wywalczy ( to co juz dostalem nie jest brane pod uwage ) ale z tym poczekam jeszcze
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Invi » 7/11/2011, 21:54

Jak już iść do sądu to lepiej wziąć adwokata normalnie, w wypadku wygranej TU musi zwrócić ci jego koszta.

Bardzo uważaj też na wszelkie firmy zajmujące się odszkodowaniami, lepiej jest nim wziąć 10 spraw i szybko je zakończyć, niż męczyć się przez ten sam czas z jedną żeby wyciągnąć te parę k więcej dla klienta. A niektóre to mają nawet układy z ubezpieczalniami.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez RUTRA.RD » 8/11/2011, 08:17

to jest normalny adwokat ale tak jak wspomniałem poczekam z nim
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez AnLex » 8/11/2011, 15:16

Do: RUTRA.RD

A jakie sÄ… Pana oczekiwania co do likwidacji szkody?

Jeśli chce Pan nadal jeździć motocyklem to najlepiej naprawa bez gotówkowa. Wycenę z warsztatu, o ile koszt naprawy nie przekracza wartości do akceptacji TU i potem ich wzajemne rozliczenie.

W przypadku gdyby na motocyklu specjalnie Panu nie zależało, to korzystniejsza jest szkoda całkowita, tylko trzeba przypilnować odpowiedniego wyliczenia wartości samochodu sprzed wypadku.
Kancelaria Prawno -Odszkodowawcza AnLex | www.kancelariaanlex.pl | tel. 721 401 000 lub 22 613 33 72
AnLex
Świeżak

Postprzez Hyde » 8/11/2011, 19:22

RUTRA.RD napisał(a):jesli lakierowanie felgi ktora pan rzeczoznawca ocenil na oko ze nadaje sie do dalszego uzytkowania ( jest obita i brakuje jej troche materialu dla mnie do wymiany ) na 25zł przygotowanie do lakierowania i 25zł lakierowanie razem 50zl !!!!!!! to ja im nie popuszcze bo dla mnie to oszustwo

Tutaj to już przeszli samych siebie :D

Jeżeli chcesz moto zachować, zrobić i jeździć, to najlepiej załatw bezgotówkowo, co innego jeżeli chcesz wziąć kasę, moto sprzedać i kupić coś nowego, wtedy faktycznie, musisz się z nimi poszarpać.
Hyde
Bywalec

Poprzednia strona

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê