ZR7 czy Bandyta?
• Strona 1 z 1
ZR7 czy Bandyta?
Noszę się z zamiarem kupna motocykla. Mój wybór ogranicza się do ZR 7 S lub GSF 600 S. Bitte o info nt zalet, a przede wszystkim wad tych modeli. Na co zwracać uwagę przy oglądaniu (wyborze) tych motocykli?
- Stannik
- Świeżak
- fandzoilisz
- Bywalec
tu masz cos o zr7:
http://www.rogal.riders.pl/motocykl.html
http://www.rogal.riders.pl/motocykl.html
-
siekson - VIP Ścigacz.pl
kawa to złom, bandit za dużo pali jak na tak mizerne osiągi ale jest mimo to lepszy
Suzuki GSXR 1300
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
eneasz napisał(a):Marcin Patrol 4x4 napisał(a):kawa to złom, bandit za dużo pali jak na tak mizerne osiągi ale jest mimo to lepszy
Czym jest patrol skoro zlom kreci wokol niego okregi. No coz jak Marcin Patrol cos powie to tylko 16 razy sie zalamac ..... niech go ktos zabierze, najlepiej gdzies gdzie nigdy nie bylo, nie ma i nie bedzie internetu ani mnie.
nierozumiem czym się tak ekscytujesz oraz dlaczego faworyzujesz jedną markę, trzeba być obiektywnym. patrol to jest moje hobby i tak go traktuję, i w terenie swoim (niewiem jakim motorem) niezrobisz ani jednego kółka wokół parcha. Jeśli chodzi o kółka to ja zrobie je moim osobowym wokół twojego słabego (niewiem jaki posiadasz) motorka. Niewiem czemu ma służyć przepychanka słowna ale skoro coś napiszę to wiem co mówię i nie jest to wyssane z palca i umiem się przyznać, że to co posiadam to też nie jest żadna rewelacja.
Suzuki GSXR 1300
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
Marcin Patrol 4x4 napisał(a):
nierozumiem czym się tak ekscytujesz oraz dlaczego faworyzujesz jedną markę, trzeba być obiektywnym. patrol to jest moje hobby i tak go traktuję, i w terenie swoim (niewiem jakim motorem) niezrobisz ani jednego kółka wokół parcha. Jeśli chodzi o kółka to ja zrobie je moim osobowym wokół twojego słabego (niewiem jaki posiadasz) motorka. Niewiem czemu ma służyć przepychanka słowna ale skoro coś napiszę to wiem co mówię i nie jest to wyssane z palca i umiem się przyznać, że to co posiadam to też nie jest żadna rewelacja.
Wiec sie do jasnej ciasnej przyznaj ze chrzanisz głupoty. Miales kawe? jedzzisz kawa? bedziesz jezdzil kawa?
NIE. wiec sobie daruj i nie wyskakuj z takimi tekstami jak kilka postow w wstecz bo moja kawka w garazu ma niezla polewke z ciebie.
Jezdze Kawa i jedyne co moge zauwazyc w porownaniu do konkurencyjnych modeli innych firm to piekniejszy odgłos silnika (subiektywne) i lepszego kopa (obiektywne), na zawieszenie nie narzekam, nic nie peka, nie skrzypi, w serwisie nie jestem ani czesciej ani zadziej niz inni. Wiec smiesza mnie te przyglupie teksty na temat kawy ludzi ktorzy nie mieli nigdy kawy hahah bo "tata marcina powiedzial" albo "wujek baci ze strony stryjecznego brata"....
Ja rownie dobrze moge powiedziec... patrol to zlom.... bo widzialem landrovera z odleglosci 100m.......

pozdro
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Ścigacz.pl
Moze i tak jest, ale wypisując te wszystkie bzdurne posty mogę powiedzieć, że mam podstawy by tak sądzić i niczego nie piszę wyssanego z palca. irytuje mnie jak ktoś podnieca się tym co ma. ja moge się przyznac, że te jednoslady, które posiadam to rzeczywiście mogą być balie i złomy. Niestety kawasaki nie cieszy się najlepszą opinią wśród użytkowników i nie jest to żadne odkrycie z mojej strony. Statystyki użytkowników wskazują, która marka z 4 japońskich jest najlepsza, a która najgorsza i zapewniam wszystkich, że to nie ja wymyśliłem, a osobiście b. lubię kawasaki.
Suzuki GSXR 1300
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
Bez przesady, nie można tak generalizować, kawasaki zepsuło sobie trochę opinie modelem ZX9R.
Każdej firmie zdarzają się wzloty i upadki, np. ZX6R w 98r. jeżeli rama była ok. to bardzo fajny sprzęt i spokojnie konkurował z resztą stawki. Potem były lata, gdy kawa raczej zamiatała tyły wyszła r6 potem nowszy gsxr.
R1 w 98r. pokrzyżowała szyki ZX9R, potem nowa generacja fireblade w 2000r. i gwóźdź do trumny zx9r GSXR1000.
W tym momencie zx9r pozostawał na końcu stawki w klasie sportowych 1000.
Tak jakby kawasaki wzbraniało się przed jakąś znaczącą modyfikacją.
Potem wyszedł nowy ZX-6RR, 636, ZX10R, po pewnych udoskonaleniach kawasaki podniosło się znowu do walki.
To tak trochę historii w skrócie, jeżeli chodzi o motocykle sportowe kawasaki, taki mały kryzys na przełomie lat 2000-2003, ale tak, to raczej ok.
Chociaż ja osobiście nie zaryzykowałem tej ramy w modelu z 98r. chciałem kupić zx6r, bardziej mi się podobała, ale słyszałem wcześniej, że były jakieś problemy z tą ramą, prawda czy nie h… go wie, no tak, ale co będzie jak wydam ostatnie pieniądze i się okaże po krótkiej lekcji jazdy na gumie, że prawda? Kasy nie będzie, a rama aluminiowa, to raczej element nienaprawialny, a nawet jak naprawie, to jak to potem sprzedać.
I tak kupiłem cbr600f3 98r.
Każdej firmie zdarzają się wzloty i upadki, np. ZX6R w 98r. jeżeli rama była ok. to bardzo fajny sprzęt i spokojnie konkurował z resztą stawki. Potem były lata, gdy kawa raczej zamiatała tyły wyszła r6 potem nowszy gsxr.
R1 w 98r. pokrzyżowała szyki ZX9R, potem nowa generacja fireblade w 2000r. i gwóźdź do trumny zx9r GSXR1000.
W tym momencie zx9r pozostawał na końcu stawki w klasie sportowych 1000.
Tak jakby kawasaki wzbraniało się przed jakąś znaczącą modyfikacją.
Potem wyszedł nowy ZX-6RR, 636, ZX10R, po pewnych udoskonaleniach kawasaki podniosło się znowu do walki.
To tak trochę historii w skrócie, jeżeli chodzi o motocykle sportowe kawasaki, taki mały kryzys na przełomie lat 2000-2003, ale tak, to raczej ok.
Chociaż ja osobiście nie zaryzykowałem tej ramy w modelu z 98r. chciałem kupić zx6r, bardziej mi się podobała, ale słyszałem wcześniej, że były jakieś problemy z tą ramą, prawda czy nie h… go wie, no tak, ale co będzie jak wydam ostatnie pieniądze i się okaże po krótkiej lekcji jazdy na gumie, że prawda? Kasy nie będzie, a rama aluminiowa, to raczej element nienaprawialny, a nawet jak naprawie, to jak to potem sprzedać.
I tak kupiłem cbr600f3 98r.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Ścigacz.pl
Marcin Patrol 4x4 napisał(a):Moze i tak jest, ... że mam podstawy by tak sądzić i niczego nie piszę wyssanego z palca.
Jak bym chciał mieć powtórzone podwórkowe opinie to bym zrobił ctrl-c i ctrl-v dowolną ilość razy. Forum jest po to by je weryfikować na WŁASNYCH doświadczeniach.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Ścigacz.pl
Moze wrocmy do tematu
Kawa czy Suzi? no wiec ja chyba wybralbym Bandita- po prostu ma swoj wlasny styl, chociaz Kawa tez nie jest taka zla
Tak jak ktos wyzej pisal czesci tez do Bandita duzo wiec ok
Kawa czy Suzi? no wiec ja chyba wybralbym Bandita- po prostu ma swoj wlasny styl, chociaz Kawa tez nie jest taka zla

Tak jak ktos wyzej pisal czesci tez do Bandita duzo wiec ok
MOTO-POWER
Poczuj tą moc
Poczuj tą moc
-
szybki99 - Świeżak
• Strona 1 z 1