Zobacz wątek - zmiany konstrukcyjne przedniego koła
NAS Analytics TAG

zmiany konstrukcyjne przedniego koła

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

zmiany konstrukcyjne przedniego koła

Postprzez tyger » 23/9/2011, 22:39

Witam mam pytanie do szanownych koleżanek i kolegów a mianowicie od dłuższego czasu szukam felgi do viragi 535 rok 99 ponieważ tą co posiadam jest mocno skrzywiona. Do dnia dzisiejszego nie mogę na trafić na ofertę sprzedaży. W związku z powyższym mam do was pytanko może analizowaliście lub robiliście to o czym teraz napisze tz. Z mojej skrzywionej felgi wykręciłem szprych i pozostał mi jej środek (nie wiem jak to fachowo się nazywa) Zamierzam to coś i szprych wysłać gościowi który ma jakieś 19 calowe obręcze na 36 szprych którą postara się podpasowaćdo tej którą mam aktualnie. Powiedział że po wycętrowani będzie ok jedynie złożyć opone i śmigać. Czy ktoś z was przerabiał ten temat ??? Obręcz to nie mam pojęcia od czego chce podpasować napewno nie nie ma orginalnej yamahy. Bardzo bym prosił o wszelkie podpowiedzi, sugestie. Jak to może sprawdzić się w praktyce. Pozdrawiam i oczywiście
tyger
Świeżak

Postprzez sonycbr77 » 24/9/2011, 07:34

no jak to w praktyce, jezeli gosc ma pojecie o tym i mowi ze bedzie ok i dobrze to wycentruje prosta obrecz itd to bedzie dobrze albo bedzie jeszcze gorzej jak krzywo to zrobi
sonycbr77
Bywalec

Postprzez Invi » 24/9/2011, 09:59

Jeśli wymiary, ilość i rozmieszczenie szprych się zgadzają to nie widzę problemu. W innym wypadku był się cykał dać w czymś takim po heblach.

Nie lepiej kupić po prostu całe koło?

http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... egory=4069

Może od 750 podejdzie? Drogie te koła nie są.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości

na górê