Kawasaki ZX-6R , MOC!
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZX-6R , MOC!
Witam mam pytanie, jestem w posiadaniu Ninji ZX-6R 2008r.
Nie jestem znawcą mechaniki motocyklowej, więc chcaiłbym się dowiedzieć czy mozna by uzyskać jeszcze większą moc z motoru? zastosowanie np. power comander ?
Proszę o odp. Z góry dzieki ;]
Nie jestem znawcą mechaniki motocyklowej, więc chcaiłbym się dowiedzieć czy mozna by uzyskać jeszcze większą moc z motoru? zastosowanie np. power comander ?
Proszę o odp. Z góry dzieki ;]
- sebo7521
- Świeżak
Zmienić dolot (filtr k&n)
Układ wydechowy.
PCV
Tyle by nieingerować zbytnio w trwałość jednostki.
Oczywiście jeśli jesteśprzy kasie możęsz sobie wymienić wałki rozrządu silnik rozwiercić zmienić mape wtrysku itp.
Może Turbo
Jednak jak nie znasz się na mechanice to troche kasy wydasz na zabawe z mocą
Układ wydechowy.
PCV
Tyle by nieingerować zbytnio w trwałość jednostki.
Oczywiście jeśli jesteśprzy kasie możęsz sobie wymienić wałki rozrządu silnik rozwiercić zmienić mape wtrysku itp.
Może Turbo
Jednak jak nie znasz się na mechanice to troche kasy wydasz na zabawe z mocą
- hubi199
- Bywalec
Niedawno widziałem króćce ssące do 636 na Ebay.com nie aż tak kosmicznie drogie.. koło 150 funtów chyba. Oczywiście poprawiające moc. Co do zwiększania mocy, zainwestowałbym też w świece irydowe. Dodadzą w sumie raczej dziesiąte części konika, ale polepszą charakterystykę silniczka. Wiem, bo sam stosuję. Poza tym dobry dolot, wydeszek i potem PC. lepsza rada? Kupić litra... taka prawda ;]
<b>ZxR 636 2006</b>
-

PrimoGhost - Stały bywalec
http://moto.allegro.pl/filtr-powietrza- ... 72660.html
a tki filt bylby dobry? plus do tego bym dobral jakis wydeszek i PC ?
a tki filt bylby dobry? plus do tego bym dobral jakis wydeszek i PC ?
- sebo7521
- Świeżak
Kupowałem części u leguta już. Dobre, markowe. do Polecenia. Popatrz jeszcze na filtr K&N. Bardziej renomowana marka a pewnie tańszy kilka groszy. Co do wydechu dobrze na hamowni ( po zestrojeniu ) wypadają konstrukcje Arrow. oczywiście z tych producentów, którzy nie mają cen z kosmosu. PC i dobre zestrojenie. Powinno w sumie dodać tych 10 kucy na kole.
<b>ZxR 636 2006</b>
-

PrimoGhost - Stały bywalec
ale po co ci wiecej mocy w tym moto? filtry swiece, wydech da moze 5KM wiecej...niestety, a moze na szczescie zabawa w tuning w tego typu moto jest droga....no chyba ze kochasz zx6 i nie masz co z kasa robic....w przeciwnym razie:
kup litra
kup litra
tea who you yea bunny
-

zxer - Stały bywalec
Bez porządnej hamowni ani rusz. Jak bedzeisz chciał naprawde wyzylowac to stracisz na elastycznosci.
-

Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa