Problem z gpx 600
• Strona 1 z 1
Problem z gpx 600
Witam. po 2 latach postanowiłem wyciągnąć moje stare kawasaki gpx 600 z garażu. Moto podczas jazdy zdechło i już nie odpaliło, zawieźliśmy go do "mechanika" który stwierdził że wina leży po stronie gażników,zrobił synchro które nie pomogło,następnie sprawdził kompresję, na jednym z cylindrów jej nie bylo. Moto trafiło do garażu i dzisiaj je postanowiłem wyciągnąć, zdemontowaliśmy gaźniki, wstrzykneliśmy trochę paliwa i moto zagadało, teraz pytanie: czy gaźniki mogą być przyczyną braku kompresji? chce kupić jakieś używane i zobaczyć, ewentualnie co może być przyczyną braku kompresji?
- qba88
- Świeżak
Gazniki nie maja nic do kompresji!!!
Za brak komprechy odpowiada jakas nieszczelnisc np zaworow uszczelki pod glowica lub pierscieni na tlokach... a kiedy ostatnio regulowalas luzy zaworowe???
zacznij od nich bo moze sa podparte.... i napisz co i jak... Powodzenia!!!
Za brak komprechy odpowiada jakas nieszczelnisc np zaworow uszczelki pod glowica lub pierscieni na tlokach... a kiedy ostatnio regulowalas luzy zaworowe???
zacznij od nich bo moze sa podparte.... i napisz co i jak... Powodzenia!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Tak szczerze synchro gaziorow bez wczesniejszego ich czyszczenia ustawianie plywakow , mieszanki itp nic nie da.... wiec od tego bym zaczol i jeszcze raz dal do sprawdzenia kompresje w innym warsztacie skoto koles w tym co dales zrobil tylko synchro....
Ps
zeby zrobic synchro to motocykl musi chodzic tzn silnik sie krecic... ;>
Ps
zeby zrobic synchro to motocykl musi chodzic tzn silnik sie krecic... ;>
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F