Mam prośbe chce sprowadzić Motocykl
• Strona 1 z 1
Mam prośbe chce sprowadzić Motocykl
Witam wszystkich motocyklistów:) Mam prośbe do Was Napiszcie mi co musze miec zeby sprowadzic motor bo mam na oku jeden ojciec jest za granica i moze przyprowadzic. Tylko nie wiemy jak to wyglada co trzeba miec czy trzeba cos kupowac rejestrowac tam czy cos. Jakie sa koszty w polsce ogolnie co wiecie o sprowadzaniu motocykla o pojemnosci ponad 600ccm Prosze pomóżcie. Z Góry dziex
YAMAHA DT 50R 2001
Super sprzecik:)

- freeze-f1
- Świeżak
Zakładam że ktoś chce sprowadzić motocykl z USA - ja tak robiłem 3 razy i dalej będe to robił.
Po pierwsze musisz mieć TITLE - akt własności motocykla.
Po drugie Bil Of Sale - Faktura zakupu.
Wsadzasz moto do kontenera i za 1,5 miesiÄ…ca oraz 300$ masz motor w Polsce.
Potem Trzeba go oclić. I tu jest różnie bo celnicy nie zawsze akceptują kwote zakupu z faktury i chcą opini rzeczoznawcy. Jak już masz wycenioną wartość moto. to płacisz od niej 8% cła i potem od wszystkiego (wartość motoru + cło) 22% Vatu.
Następnie tłumaczenie Bil Of Sale i Titla u tłumacza przysięgłego - jakieś 130 zeta
Teraz czas na przegląd w okręgowej stacji kontroli pojazdów - oczywiście z papierami i tłumaczeniami.
I na koniec ze wszystkim do wydziału komunikacji
Życze powodzenia,
Pozdro...
)
Po pierwsze musisz mieć TITLE - akt własności motocykla.
Po drugie Bil Of Sale - Faktura zakupu.
Wsadzasz moto do kontenera i za 1,5 miesiÄ…ca oraz 300$ masz motor w Polsce.
Potem Trzeba go oclić. I tu jest różnie bo celnicy nie zawsze akceptują kwote zakupu z faktury i chcą opini rzeczoznawcy. Jak już masz wycenioną wartość moto. to płacisz od niej 8% cła i potem od wszystkiego (wartość motoru + cło) 22% Vatu.
Następnie tłumaczenie Bil Of Sale i Titla u tłumacza przysięgłego - jakieś 130 zeta
Teraz czas na przegląd w okręgowej stacji kontroli pojazdów - oczywiście z papierami i tłumaczeniami.
I na koniec ze wszystkim do wydziału komunikacji
Życze powodzenia,
Pozdro...

- majster
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości