Kod koloru GPZ
• Strona 1 z 1
Kod koloru GPZ
Witam.
Mam Kawe w takim kolorze:
http://www.motovit.com/blog/KAWASAKI_GP ... 500S_5.jpg
Ale mam dwa elementy do malowania, czy zna ktos kod tego lakieru????
Mam Kawe w takim kolorze:
http://www.motovit.com/blog/KAWASAKI_GP ... 500S_5.jpg
Ale mam dwa elementy do malowania, czy zna ktos kod tego lakieru????
-
blondynka96 - Świeżak
blondynka96 podaj rocznik?
Kompletna bzdura.
Wiele mieszalników (m.in. Lechler, Autocolor, DuPont, Standox i wiele innych) ma receptury na lakiery motocyklowe (do młodziutkiech sprzętów tak do 3lat mogą nie mieć) i jesli tylko mają pigmenty odpowiednie na stanie to zrobia od ręki.
Z lakierami motocyklowym problem leży nie w doborze a bardziej w samym lakierowaniu, gdyż większość to lakiery 3-warstwowe. 3-warstwówki mają to do siebie, że są cholernie ciezkie do lakierowania (tj. osiągnięcia identycznego odcienia). Nawet poprawnie dobrany "po kodzie" lakier w efekcie finalnym i tak może okazać się, że ma inny odcień.
Niektóre systemy mieszalnikowe przy takich lakierach zaznaczają nawet adnotacje, że powinno się lakierować tylko całościówki a nie osobne elementy.
romus napisał(a):do motocykli nie dobierzesz koloru z numeru bo w traDYCYJNYCH mieszalnikach nie ma takich kolorow. z numeru nikt Ci tego lakieru nie dobierze. chyb ze serwis i lakierowanie calego, tak 2 elementow na ostro nie wpyli.
Kompletna bzdura.
Wiele mieszalników (m.in. Lechler, Autocolor, DuPont, Standox i wiele innych) ma receptury na lakiery motocyklowe (do młodziutkiech sprzętów tak do 3lat mogą nie mieć) i jesli tylko mają pigmenty odpowiednie na stanie to zrobia od ręki.
Z lakierami motocyklowym problem leży nie w doborze a bardziej w samym lakierowaniu, gdyż większość to lakiery 3-warstwowe. 3-warstwówki mają to do siebie, że są cholernie ciezkie do lakierowania (tj. osiągnięcia identycznego odcienia). Nawet poprawnie dobrany "po kodzie" lakier w efekcie finalnym i tak może okazać się, że ma inny odcień.
Niektóre systemy mieszalnikowe przy takich lakierach zaznaczają nawet adnotacje, że powinno się lakierować tylko całościówki a nie osobne elementy.
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
Dzwoniłem do serwisu Kawy i powiedzieli ze moga mi sprowadzic odpowiednia farbe ale koszt to około 1000zł...
Kawe mam z 96r.
Przeszukałem internet wszerz i wzdłuż i cos znalazłem, okaze sie po malowaniu co z teo wyjdzie
Kawe mam z 96r.
Przeszukałem internet wszerz i wzdłuż i cos znalazłem, okaze sie po malowaniu co z teo wyjdzie

-
blondynka96 - Świeżak
Co do nazwy to zapewne masz racje. Nie wiem czy da sie cos odrecic bo złozyłem zamówienie na lakier o innej nazwie (313 Red). Zadzwonie z samego rana i bede sie dowiadywał cos... Dzieki za pomoc. A skad wziąłeś kod?
-
blondynka96 - Świeżak
Nie dobieraj lakieru "w ciemno" ! Nie wazne czy masz kod czy go nie masz. Konieczne zawieź jakiś element w kolorze jaki potrzebujesz bądź podjedź do mieszalni samym motocyklem. Wtedy przyłozą fiszkę i będzie widac czy to jest to.
Skąd masz pewność, że moto nie było wcześniej juz lakierowane?
Skąd masz pewność, że moto nie było wcześniej juz lakierowane?
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
Ma wszystkie oryginalne naklejki, wiem ze mozna takie kupic, ale nie wydaje mi sie zeby komus chciało sie w to bawic.
-
blondynka96 - Świeżak
-
blondynka96 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości