problem ze sprzęgłem w CRF 250R
• Strona 1 z 1
problem ze sprzęgłem w CRF 250R
Witam. od 2 dni jestem posiadaczem Hondy CRF 250R 05r i pojawia sie taki problem ze założona jest nowa linka i gdy wrzucę bieg to delikatnie ciągnie.. a jak podkręcę linkę żeby nie nie łapało zaraz po wrzuceniu biegu to znowu ślizga przy gwałtownym przyspieszaniu.. proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
- czipi26
- Świeżak
bez linki nie powinien nawet sie slizgac. ustaw linke tak aby na klamce było troszke luzu. (ani za mocno podciagnieta, ani za lekko żeby nie łapała przy samym gripie) i wtedy to masz załatwione. jak ciagnie to byc moze juz spręzyny, olej albo tarcze masz do wymiany. sprawdzaj czy ci ciągnie na asfalcie. bo w terenie kumpel tez ciągle miał wrażenie że mu ciągnie - a to po prostu tak orało 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
próbowałem i tak ustawić i tak.. nawet na asfalcie.. gdy wrzucę 1 wcisnę sprzęgło i chce go przepchać bez zapalania to tylne kolo idzie na smyka. ale jak narazie się przyzwyczaiłem i gdy wrzuce bieg muszę delikatnie pulsować obrotami to nie gaśnie..olej był wymieniany jakieś 6 MTH temu. sprzęgło tak normalnie bierze jakieś 2/3 od manetki
- czipi26
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 8 gości