Tablica rejestracyjna
• Strona 1 z 1
Tablica rejestracyjna
Witam, wiem, że dział trochę nie ten , ale sam nie wiedziałem gdzie to dodać. Wie ktoś może gdzie mogę dorobić jakikolwiek typ motocyklowej tablicy rejestracyjnej? Interesują mnie zarówno stare plastikowe, metalowe jak i nowe białe. Odrestaurowałem pewien stary motocykl zakupiony dawno temu i podczas robót zagubiłem gdzieś tablice. Problem w tym, że ten motocykl nie był przerejestrowany, posiadam do niego dowód rej., gotową umowę kupna-sprzedaży na potencjalnego kupca(czyste pole kupującego). Dlatego poszukuję miejsca gdzie dorobię tablice ponieważ potencjalny kupiec może się zrazić brakiem tablicy i podejrzewać, że był kradziony. Motocykl rejestrowany w 76r. więc może być to nawet plastikowa tablica.
Proszę nie pisać abym poszedł do urzędu ponieważ tam będę musiał pisać wyjaśnienia i przerejestrowywać motor na siebie aby wyrobili mi jakąkolwiek tablicę, co wiąże się z dodatkowymi kosztami i czekaniem.
Edit:
-Wlaśnie samemu nie mam po co przerejestrowywać bo kupiec jeśli bedzie pochodził z innego miasta bedzie musial tez go przerejestrować i pozatym to kosztuje. a co do OC to za jakieś 3 ostatnie lata
Proszę nie pisać abym poszedł do urzędu ponieważ tam będę musiał pisać wyjaśnienia i przerejestrowywać motor na siebie aby wyrobili mi jakąkolwiek tablicę, co wiąże się z dodatkowymi kosztami i czekaniem.
Edit:
Może po prostu sam przerejestruj? A OC było regularnie płacone czy trzeba zapłacić za ostatnie 20 lat?
-Wlaśnie samemu nie mam po co przerejestrowywać bo kupiec jeśli bedzie pochodził z innego miasta bedzie musial tez go przerejestrować i pozatym to kosztuje. a co do OC to za jakieś 3 ostatnie lata

Ostatnio edytowano 24/7/2011, 22:51 przez droi8d, łącznie edytowano 1 raz
- droi8d
- Świeżak
chyba zadnych wyjasnien pisac nie bedziesz musiał. gosc przy rejestracji musi tylko napisać papier oswiadczający że kupił pojazd bez blach, ponieważ zostały zagubione. sam wiem, bo sam miałem taką sytuacje. kupiłem skuterka i gosc dał mi wszystkie dokumenty ale nie miał blach. wypełniłem jeden dodatkowy kwitek, i bez zadnych problemów wydali nowe tablice na nowe miasto. a gość nic nie musiał wypisywac.
ale kolega wyzej dobrze napisał - jak zrobisz jakąś kopie to i tak sie moze zrazic. bo 100%oryginału nikt ci raczej nie wykona. chyba że mozna by napisać teraz papier że zgubiłes blachy i prosisz o wydanie nowych. ale nie mam pojęcia jak to jest w przypadku starych tych zielonych czy tam czarnych blach. ale ja bym sie nie pchał w dodatkowe koszta. jak masz wszystkie papiery itp to raczej nikt nie bedzie marudził ze nia ma tablicy
ale kolega wyzej dobrze napisał - jak zrobisz jakąś kopie to i tak sie moze zrazic. bo 100%oryginału nikt ci raczej nie wykona. chyba że mozna by napisać teraz papier że zgubiłes blachy i prosisz o wydanie nowych. ale nie mam pojęcia jak to jest w przypadku starych tych zielonych czy tam czarnych blach. ale ja bym sie nie pchał w dodatkowe koszta. jak masz wszystkie papiery itp to raczej nikt nie bedzie marudził ze nia ma tablicy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
ja rejestrowalem moto w tym roku, moto bylo sprowadzone z francji i mialo zalozone inna tablice tzn inne numery niz w papierach co szczailem dopiero w trakcie rejestracji bo babka mowi ze sa inne numery ale to przeszlo tablica to tylko sztuka tak samo by przeszlo gdyby jej nie bylo wcale
-
sonycbr77 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości