problem przy 70 km/h
• Strona 1 z 1
problem przy 70 km/h
witam wszystkich jestem nowy
od wczoraj mam zipa Quantum bardzo fajny motorek motorek
odkupiłem go od starszego pana bardzo zadbany i bardzo ładnie pracuje
moto jest odblokowany. ale do rzeczy dziś jechałem na nim do pracy 20 pare km po przejechaniu połowy gdy puściłem gaz po prostu mi zgasł hehe czego morze być to przyczyna jak myślicie???
silnik 2t z 2006r. Proszę was o szybką odpowiedzi bo muszę jakoś zajechać do domu a jak znowu się powtórzy??

silnik 2t z 2006r. Proszę was o szybką odpowiedzi bo muszę jakoś zajechać do domu a jak znowu się powtórzy??
- wojtaszek24
- Świeżak
Może ma za wolne obroty biegu jałowego? Wkręć trochę śrubkę, która jest w górnej części gaźnika obok linki gazu. Czy ciężko odpala, że martwisz się tym, że gaśnie? Możesz też po prostu nie puszczać manetki do końca
, ale to rozwiązanie tylko w awaryjnych sytuacjach, gdy nie ma się wkrętaka, choć można użyć też kluczyka od stacyjki.
Jeśli problem nie zniknie to napisz o nim coś więcej.
Jeśli nie jesteś pewny tego, że było w nim coś wymieniane, to wymień olej w przekładni, wypierz filtr powietrza, zobacz na filtr paliwa, sprawdź świecę, a nawet dla zasady możesz ją wymienić (NGK koszt ok.10zł) możesz też wymienić płyn hamulcowy.

Jeśli problem nie zniknie to napisz o nim coś więcej.
Jeśli nie jesteś pewny tego, że było w nim coś wymieniane, to wymień olej w przekładni, wypierz filtr powietrza, zobacz na filtr paliwa, sprawdź świecę, a nawet dla zasady możesz ją wymienić (NGK koszt ok.10zł) możesz też wymienić płyn hamulcowy.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości