problem z nozka gsxr 600
• Strona 1 z 1
problem z nozka gsxr 600
doradzcie co zrobic, zeby nozka w czasie jazdy nie opadala i jednoczesnie nie wylaczala silnika? Wiem, ze tam jest taki czujnik, ktory kiedy jest wcisniety, to wszystko pieknie chodzi, ale jak sie nozka obniza, to rozlacza.
banitas
-
banitas - Świeżak
Napraw nóżkę, bo zaczepisz i glebniesz
Tak normalnie to nawet przy ostrym opadnięciu z gumy nie powinna się rozłożyć.
Czujnik można wywalić, a kable wystarczy ze sobą zezworkować. Ale lepiej zostawić, bo głupio czasem tak jechać z rozłożoną stopką

Czujnik można wywalić, a kable wystarczy ze sobą zezworkować. Ale lepiej zostawić, bo głupio czasem tak jechać z rozłożoną stopką

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
masz rację, naprawić trzeba, tylko zastanawiam się w czym tkwi konkretnie problem. czy to sprężyna? albo może jeszcze jakaś inna część??
bo w tych sprawach to jestem jeszcze "lajkonikiem"
jakbyś miał pomysł co dokładnie sprawdzić...

bo w tych sprawach to jestem jeszcze "lajkonikiem"

jakbyś miał pomysł co dokładnie sprawdzić...
banitas
-
banitas - Świeżak
Może to być problem z czujnikiem, za szybko łapie czy coś, w SRAD'ach (i nie tylko) dość często padały.
Samej sprężyny raczej nie dostaniesz, jak coś to i tak z używek całą stopkę najbardziej będzie się opłacało kupić.
Jak się nie rozkłada, tylko tak na kilka mm i czujnik już łapie, to w sumie możesz olać. Dużo sradów tak jeździ. + Zalany silikonem czujnik przechyłu coby nie gasił moto przy ostrych pionach.
Samej sprężyny raczej nie dostaniesz, jak coś to i tak z używek całą stopkę najbardziej będzie się opłacało kupić.
Jak się nie rozkłada, tylko tak na kilka mm i czujnik już łapie, to w sumie możesz olać. Dużo sradów tak jeździ. + Zalany silikonem czujnik przechyłu coby nie gasił moto przy ostrych pionach.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Nasmaruj i dokrec stopke na srubie ktora ja trzyma i sprawdz czy nie jest ona wyrobiona bo kosa bedzie ci latac na wszystkie strony ja u tokarza dorabialem srube zwyklej tam nie zalozysz jak zaglodniesz tam to zobaczysz o co chodzi(jak bedziesz dorabial to z utwardzanej sruby), a i u mnie jest dwie sprezyny,jedna w drugiej maze ci pekla jedna z tym ze ja mam suzuki rf, ale u ciebie pewnie jest to samo.
- toma1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości