Zobacz wątek - Prędkościomierz CBR600Fs
NAS Analytics TAG

Prędkościomierz CBR600Fs

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Prędkościomierz CBR600Fs

Postprzez Peett » 16/11/2009, 20:57

Jakiś czas temu pisałem o kontrolce błędu wtrysku i wpinaniu rezystorka:

viewtopic.php?t=27333

Teraz sytuacja wygląda tak, że z dużą niepewnością ale wpiąłem rezystor na moduł na styki podgrzewacza sondy. Ucieszyłem się że kontrolka ładnie zgasła i wszystko działało idealnie. Ale jak zwykle nie może być za pięknie więc po paru dniach zaczęła mi wariować kontrolna luzu. Z tym defektem mogłem żyć więc go zignorowałem, chociaż czasem migała a czasem w ogóle się nie włączała. Po kolejnych paru dniach znowu "ale": zaczął wariować mi prędkościomierz, tzn. czasem się wyłączał. Wyrzuciłem ten rezystor, kontrolka luzu działa, natomiast prędkościomierz działa raz na jakiś czas - czyli głównie nie działa choć czasem łapie (np. na maksymalnie kilometr). Dodam, że byłem u znajomego i podłączaliśmy jego czujnik i dalej nie działa. Natomiast po ruszeniu wiązką kabli znowu mignął luz. Dodam jeszcze, że zrobiłem kilka testów woltomierzem (z serwisówki) i test obrotomierza pokazał ok.7,3V podczas, gdy napisane jest że jak jest poniżej 10,5V to moduł jest do wymiany.
Teraz pytanie: jest możliwość że padł mi komputer (moduł) i jest do wymiany czy raczej błędu szukać na kablach. Chyba że problem jest jeszcze gdzieś indziej.pzdr
Peett
Świeżak

Postprzez Peett » 19/11/2009, 23:35

Rozumiem że nie macie zielonego pojęcia co to może być?
Peett
Świeżak

Postprzez Peett » 22/6/2011, 16:47

Jakby kogos interesowalo tylko sie chwale ze doszedlem do wniosku i jak sie okazalo trafnie ze byl to czujnik predkosciomierza.i po problemie wszystko smiga
Peett
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê